Adaugă
Publicitate

Prezentare

SARBATOAREA NARCISELOR are loc pe 21 mai 2007 (in fiecare an de sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena) in comuna Sercaia, satul Vad, rezervatia naturala "Dumbrava Vadului". La mai putin de 60 de km de Brasov, in satul Vad, comuna Sercaia, se intinde rezervatia naturala „Dumbrava Vadului”, cunoscuta mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”. Sarbatoarea Narciselor, festival de etnologie si folclor, se desfasoara in fiecare an in jurul datei de 21 mai. Acest loc magnific reprezinta singura rezervatie naturala de profil din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare. Narcise cat vezi cu ochii, lasate sa creasca libere in toata splendoarea lor, dar fiind rezervatie naturala, nu ai voie sa le culegi, traditii transilvane si preparate culinare pe masura, toate acestea pot fi admirate si gustate daca mergeti la Sarbatoarea Narciselor in Poiana Narciselor. Poienile de narcise se intind pe mai mult de 300 de hectare, iar in unele locuri depasesc chiar 150 de fire pe metru patrat. Tinerii din Valea Homorodului, imbracati in port popular, se indreapta spre aceasta poiana pentru a participa la traditionalele intreceri cu tinerii din satele si judetele invecinate. Festivalul este un prilej excelent de a evidentia frumusetea dansului, a cantecului, portului si obiceiurilor populare din zona, un eveniment la care participa formatii populare din Zetea, Madarasi, Lueta, Capalnita, Tusnad Bai, formatia din Mátészalka (Ungaria) si Ansamblul Popular National Secuiesc.
  • ACTIVITATI: Participare la spectacolele folclorice: dans, cant si port popular din zona; Plimbari pana la Monumentul Rupestru de la Dealul Plesu.
  • CUM AJUNGETI: 78 de kilometri de Brasov, foarte aproape de Fagaras; DN1 Sibiu - Fagaras – Sercaia – Vad (89 km); E68 Brasov – Codlea – Vad (57 km); E574 Brasov – Rasnov – Poiana Marului – Sinca – Vad (63 km); DN73 Pitesti - Rasnov- Poiana Marului – Sinca – Vad; DN13 Sighisoara – Rupea – Racos – Sereaia – Vad (84 km).
  • Tren: Brasov – Sercaia, personal (pl. 06.08 – sos. 07.21); Brasov – Sercaia, personal (pl. 07.55 – sos. 09.11); Brasov – Sercaia, personal (pl. 14.30 – sos. 14.48); Brasov – Sercaia, personal (pl. 16.18 – sos. 17.36); Brasov – Sercaia, personal (pl. 19.52 – sos. 21.04).
  • OBIECTIVE TURISTICE IN ZONA: poienile cu narcise din Dumbrava Vadului; Monumentul Rupestru de la Dealul Plesu (la cativa kilometri de Vad, catre munte, in dreptul localitatii Sinca Veche), monument unicat in Transilvania, datand din epoca paleocrestina; Biserica Evanghelica din Halmeag.
  • Contact Primaria Comunei Sercaia 0268 245923
Eveniment organizat de ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA TURISMULUI BRASOV. Sursa: Olivia BULZAN - consultant relatii publice Inside Communication 0721 457 065

Urmează în Braşov 5904

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe