Adaugă
Publicitate

- de la 10:00 Program complet

Festival

Biserica Fortificata Crit

Fundatia Michael Schmidt

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

2279 1

Prezentare

Dacă vii prin Transilvania în luna august, ai ocazia să cunoşti saşii care se întorc cu dor acolo unde le este inima, în satele Archita, Roadeş, Homorod, Viscri, Buneşti, Saschiz, Meşendorf, Rupea, Criţ şi Cloaşterf, sate care participă anul acesta la Săptămâna Haferland.

De la an la an, numărul activităților cuprinse în programul festivalului Haferland a crescut, iar acestea au devenit din ce în ce mai diversificate. Astfel, vei descoperi mereu lucruri inedite şi vei participa la activităţi tipic săseşti: Vei intra, printre altele, în atmosfera unică a balurilor săseşti, vei afla despre miturile culinare şi despre tradiţiile săseşti în bucate, dar vei putea vedea şi cum sunt slujbele din bisericile fortificate ale zonei.

Tematica ediţiei din 2017 este gastronomia locală, iar festivalul își propune, în primul rând, să deschidă apetitul turiștilor pentru mâncarea tradițională săsească. Cei prezenți se vor putea bucura de zeci de feluri de mâncare, pregătite atât de localnici din zonă, cât și de chefi experimentați.

Cea de-a cincea ediție a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, cuprinse între Rupea și Sighișoara, va avea loc în perioada 9 – 14 august 2017 și așteaptă peste 5000 de turiști.

Contact

Organizator:

Fundatia Michael Schmidt

Bucuresti, str. Primaverii, nr. 33


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Crit, nr. 25

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe