Adaugă
Publicitate

Prezentare

Ravasitul Oilor" si alegerea celui mai bun crescator de animale alaturi de Festivalul Branzeturilor si al Pastramei are loc in ultimele 3 zile ale lui octombrie. Se organizează serbarea naţională numită "Răvăşitul oilor" - coborârea oilor de la munte şi preluarea lor de către proprietari. Cu această ocazie se dansează şi se mănâncă pe săturate pastramă de oaie, bulz şi alte preparate specifice, asortate cu must gustos obţinut in gospodariile proprii. Răvăşitul oilor a rămas o manifestare simbolică ce marchează încheierea anului pastoral.
„Este un moment festiv pentru noi, un prilej de bucurie, de sărbătoare. Am încercat să dăm o altă dimensiune evenimentului, să-l aducem la nivel de festival şi astfel să punem în valoare produsele specifice zonei, brânza şi pastrama, odată cu obiceiul răvăşitului oilor. Branul este nu doar un punct de deosebită atracţie turistică ci şi unul dintre cei mai mari producători de lapte şi brânză din ţară” – primarul Branului, Gheorghe Hermeneanu

Urmează în Braşov 5537

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe