Adaugă
Publicitate

- intre 21:27 si 21:27 Program complet

Festival & Târg

Cityplex Brasov

Cityplex Brasov

7 lei

0728800479

Imbunatățește Sesizează

1240 0

Prezentare

În cadrul programului Europa Cinemas, Cityplex vă invită în perioada 09.08 – 22.08.2013, la Eliana Mall et.1, sala 3, la Minifestivalul Filmului Balcanic, unde veţi putea urmări proiecţiile: KRUGOVI/CERCURI, o coproducţie Serbia, Germania, Franţa, Slovenia, Croaţia, în regia lui Srdan Golubovic, KAD SVANE DAN/PÂNĂ ÎN ZORI, coproducţie Serbia, Franţa, Macedonia, în regia lui Goran Paskaljevic şi EPIZODA U ZIVOTU BERACA ZALJEZA/VIAŢA UNUI CULEGĂTOR DE FIER VECHI, coproducţie Bosnia şi Herţegovina, Franţa, Slovenia, Italia, în regia lui Danis Tanovic.

CERCURI/CIRCLES de Srdan Golubovic
2012, dramă, 112 min
Bosnia, 1993. În mijlocul conflictului din Bosnia, soldatul sârb Marko este martorul agresiunii lui Haris, un bărbat musulman, de către trei soldaţi. Marko intervine şi-l salvează pe Haris, dar este ucis în bătaie de soldaţii furioşi. 25 de ani mai târziu, războiul s-a sfârşit, dar rănile lăsate de el nu s-au închis. Tatăl lui Marko reconstruieşte o biserică şi fiul unuia dintre ucigaşi se oferă să-l ajute, dar bărbatul ezită să accepte. Prietenul lui Marko, acum renumit chirurg la Belgrad are o dilemă teribilă când trebuie să-l opereze pe unul dintre cei trei soldaţi, aflat în pragul morţii.
Premii și festivaluri:
Berlin IFF 2013 – premiul juriului ecumenic
Sundance IFF 2013 – premiul special al juriului
Sofia IFF 2013 – premiul publicului

PÂNĂ ÎN ZORI/ WHEN DAY BREAKS de Goran Paskaljevic
2012, dramă, 76 min
Un profesor de muzică recent pensionat descoperă originile sale adevărate și soarta tragică a familiei sale din perioada Holocaustului.
Bătânul Misha Brankov (Mustafa Nadarevic) trăiește o viață solitară în Belrgad până în momentul în care un secret îngropat de mulți ani iese la suprafață: o cutie de metal ce conține informații misterioase despre trecutul profesorului de muzică. Va reuși oare Misha să dezlege trecutul și să termine proiectul început cu mulți ani în urmă de către tatăl său?
Premii și festivaluri:
Palm Sping IFF 2013 – premiul special al juriului
Vancouver IFF 2013 – în selecția oficială
Bratislava IFF 2013 – în selecția oficală

AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER/ UN EPISOD DIN VIAŢA UNUI CULEGĂTOR DE FIER VECHI de Danis Tanovic
2013, Dramă, 78 minute
O familie de rromi trăieşte departe de centrele urbane din Bosnia-Herţegovina. Tatăl - Nazif adună metalul din maşinile scoase din uz şi îl vinde la fier vechi. Mama - Senada face curat în casă, găteşte, coace şi are grijă de cele două fetiţe. Într-o zi ea simte o durere ascuţită în abdomen care o forţează să meargă la spital unde i se spune că s-a întâmplat ceva cu fătul din pântece, riscă să facă septicemie şi trebuie operată cât mai repede. Dar Senada nu are asigurare medicală.
Premii și festivaluri:
Ursul de Argint, Berlin 2013 - Marele Premiu al Juriului
Ursul de Argint, Berlin 2013 - Cel mai bun actor - Nazif Mujić
Berlin 2013 - Premiul Juriului Ecumenic

În dorința de a încuraja tinerii sa cunoasca cultura europeana prin intermediul filmului, la un interval de 2 săptămâni, va fi organizat un spectacol gratuit pentru filmul european din programul Cityplex, ocazie cu care vom promova tinere talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură, literatură, muzică, dans, film, teatru etc.

Vă rugăm să confirmați prezența la telefon: 0368.409.064, 0728.800.474
Detalii pe: www.brasov.cityplex.ro


Etichete:

Divertisment , film , Cityplex Brasov , Eliana Mall

Contact

Organizator:

Cityplex Brasov

Str. Bazaltului nr 2, in incinta Eliana Mall - etaj 1 Cartier Bartolomeu, Brasov

0368 40 90 64


Loc de desfășurare:

Str. Bazaltului nr 2, in incinta Eliana Mall - etaj 1
Cartier Bartolomeu, Brasov

0368 40 90 64

Urmează în Braşov

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe