Adaugă
Publicitate

Prezentare

Festivalul International de Chitara Clasica Sinaia 2008, 5-10 maiEditia a XIII-a a Festivalului International de Chitara Clasica Sinaia 2008, se desfasoara in perioada 5-10 mai, 25 de ani de existenta de la prima editie din 1983. Scopul Festivalului de Chitara Clasica Sinaia - Romania este de a oferi tinerei scoli de chitara clasica din tara noastra posibilitatea studierii cu cei mai importanti maestri internationali ai momentului, de a audia instrumentisti de valoare ai marilor scene de concert precum si de a se compara cu scoli de traditie ale genului din toata lumea. Cea de-a XIII-a editie a festivalului va cuprinde:
  1. Concurs international
  2. Concurs international al tinerilor chitaristi
  3. Master class
  4. Recitaluri
  5. Expozitie si curs de luterie - C. Dumitriu
  6. Concert de Gala "Five o'clock la Castel"

1. Regulamentul concursului international

Concursul este deschis tuturor chitaristilor indiferent de varsta si va cuprinde: Etapa I - eliminatorie - o piesa din renastere sau baroc - doua miscari dintr-o lucrare de Bach - o lucrare din perioadele: clasica, romantica sau moderna (scrisa pana in 1950). Etapa II - finala Program liber cu durata maxima de 30 minute.

Premiile concursului

Premiul I - 1200 Euro + o chitara in valoare de 3500 Euro construita special pentru acest eveniment de maestrul lutier Constantin Dumitriu - Posibilitatea de a face imprimari pentru Radiodifuziunea Romana si Televiziune - Invitatia de a sustine un recital la cea de-a XIV-a editie a festivalului de la Sinaia din anul 2009, avand gratuitate pe toata perioada festivalului. Premiul II - 900 Euro - Posibilitatea de a face imprimari pentru Radiodifuziunea Romana si Televiziune Premiul III - 500 Euro - Imprimari pentru Radio si Televiziunea din Romania Premii speciale: - O bursa la Festivalul « Eduard Pamfil » (Bucuresti) 2008

Conditile de desfasurare

Costul total al festivalului va fi de 280 Euro, (la cursul oficial al zilei). si va include: cazare la hotel de 3-4 stele, 3 mese pe zi la restaurantul Sinaia, concertele festivalului si taxa de participare la concurs. Cursurile de master vor fi platite separat si vor costa 50 de Euro pentru toata perioada. Pentru participantii care un doresc cazare si masa, taxa de inscriere in concurs este de 50 Euro. Sosirea tuturor candidatilor este programata luni 5 mai la hotelul Sinaia. Plecarea tuturor candidatilor va avea loc duminica 11 mai. Pentru insotitori, profesori sau oaspeti veniti pentru a viziona festivalul pretul este de 220 Euro pentru toata perioada Fisa de inscriere pentru toate categoriile va fi trimisa pana cel tarziu 10 aprilie 2008, dupa aceasta data ne mai putandu-se garanta primirea in concurs sau reducerile oferite de hoteluri si restaurante pentru participantii la festival. In acest caz, hotelurile vor aplica tarifele normale pentru turisti, insemnand cel putin dublul pachetului oferit pentru festival. Gala laureatilor va avea loc sambata 10 mai, ora 11.00

2. Regulamentul concursul international al tinerilor chitaristi

Se va desfasura in paralel cu concursul celor mari marti 6, miercuri 7 si joi 8 mai si va cuprinde 3 categorii de varsta:A - nascuti dupa 1.01.1998 B - nascuti dupa 1.01.1995 C - nascuti dupa 1.01.1991 * La categoria A programul va fi liber si va avea durata de maximum 8 minute. * La categoria B programul va avea durata maxima de 12 minute si va cuprinde lucrari din cel putin doua epoci creatoare diferite. * La categoria C programul va avea durata maxima de 15 minute si va cuprinde: - o piesa din renastere sau baroc - una sau mai multe lucrari din perioada clasica, romantica sau moderna - in limita timpului, lucrari la alegerea candidatului Conditiile de desfasurare - sectiunea tinerilor chitaristi Costul festivalului cuprinde: cazare si masa la hotel 3-4 stele, taxa de inscriere si intrarea la recitaluri si este de 230 Euro pentru toata perioada. Pentru cursul de master (participant activ) taxa este de 50 Euro (sau in lei la cursul oficial). Pentru participantii care un doresc cazare si masa, taxa de inscriere in concurs este de 20 Euro Sosirea tuturor candidatilor este programata luni 5 mai la hotelul Sinaia. Plecarea tuturor candidatilor va avea loc duminica 11 mai. Pentru insotitori, profesori sau oaspeti veniti pentru a viziona festivalul pretul este de 220 Euro pentru toata perioada Fisa de inscriere pentru toate categoriile va fi trimisa pana cel tarziu 10 aprilie 2008, dupa aceasta data ne mai putandu-se garanta primirea in concurs sau reducerile oferite de hoteluri si restaurante pentru participantii la festival. In acest caz, hotelurile vor aplica tarifele normale pentru turisti, insemnand cel putin dublul pachetului oferit pentru festival. Gala laureatilor va avea loc sambata 10 mai, ora 11.00

3. Master class

Cursurile se vor desfasura pe toata durata festivalului si vor fi sustinute de: Carlo Marchione (Italia), Groningen Guitar Duo (Remco de Haan & Erik Westerhof) - Olanda Mir Ali & Stanley Yates (S.U.A.), Ioana Gandrabur (Canada), Gabriel Bianco (Franta) Rosen Balkansski, Dimitar Doychinov (Bulgaria), Catalin Stefanescu-Patrascu si Liviu Georgescu (Romania)

Participantii la cursurile de master vor primi diplome semnate de profesorii amintiti.

4. Recitaluri

Recitalurile se vor desfasura in sala Symposium a hotelului New Montana din Sinaia la orele 21.00 si vor fi sustinute de: Carlo Marchione (Italia), Groningen Guitar Duo (Remco de Haan & Erik Westerhof) - Olanda, Gabriel Bianco (Franta), Mir Ali & Stanley Yates (S.U.A.), Ioana Gandabur (Canada), Georgeta, Stan si Ionut Zamfirescu (Romania).

5. Expozitie si curs de luterie - C. Dumitriu

O prezentare de instrumente si un curs de luterie pentru doritori va fi sustinut de Maestrul lutier Constantin Dumitriu - Romania.

Concert de Gala "Five o'clock la Castel"

6. Concert de Gala "Five o'clock la Castel" va avea loc sambata 10 mai, ora 17.00 la Palatul "Foisor" Pe langa lectorii cursurilor de master, vor mai fi invitati in juriile festivalului: Voicu Enachescu, Horia Sabin Dragoi, Constantin Andrei, Eugen Mang, Stefan Trifan, Beke Isthvan, Mihai Cojocaru. Pentru informatii suplimentare accesati www.chitara.ro

Urmează în Braşov 5672

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe