Adaugă
Publicitate

Prezentare

Festivalul reuneşte în cele două zile elevi ce provin de la 15 şcoli din Braşov şi din alte 25 de şcoli din localităţile din judeţ.
Proiectul evidenţiază tradiţii şi obiceiuri specifice comunităţilor din judeţul Braşov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionaţi de etnografie şi folclor.

Proiectul „COMOARA ETNO” iniţiat de Şcoala Generală numărul 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov, se realizează în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov, Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta, Muzeul de Etnografie Braşov, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Primăria Municipiului Braşov, Complexul Comercial „My Place”.

Acţiunea se desfăşoară sub forma unui festival interetnic şcolar pe trei secţiuni:

  • în 30.04.2011, începând cu ora 9.00, la Complexul „My Place” din Braşov, va avea loc Concursul de Cântece şi Dansuri Populare Tradiţionale la care participă 38 de formaţii de dansuri şi 34 de formaţii de muzică, de la şcolile din Braşov şi localităţile învecinate;
  • în 02.05.2011, începând cu ora 12.00, la Şcoala Generală nr. 9 (str. Brazilor 18 – cartierul Noua), se vor desfăşura Sesiunea de Comunicări şi Referate (vor fi prezentate 50 de lucrări) şi Expoziţia de Produse Tradiţionale (34 de standuri).

Etichete:

cultura , traditie , Centrul Cultural Reduta , Primaria Brasov , etnografie , conservare , My Place , Inspectoratul Scolar , Nicolae Orghidan

Contact

Loc de desfășurare:

Bulevardul Garii, nr. 7,
Brasov

0757 200 400

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe