Adaugă
Publicitate

intre 18:00 si 19:30 Program complet

Festival

Casa Baiulescu

intrarea este libera

Imbunatățește Sesizează

1360 0

Prezentare

Festivalul de film rusesc Kino+ se desfasoara in mansarda Casei Baiulescu, in perioada 11-17 iulie 2011. In fieacre seara, de la ora 18, este prezentat cate un film rusesc. Intrarea este libera.

Organizatori: Universitatea din Bucuresti (Catedra de filologie rusa, Departamentul Servicii pentru Studenti), Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Coorganizator: Biblioteca Judeteana Gheorghe Baritiu din Brasov, Muzeul Casa Mmuresenilor Brasov, Consiliul Judetean Brasov
Cu sprijinul: Ambasadei Federatiei Ruse in Romania, Concernul Mosfilm, Studioul Lenfilm si Asociatia Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania.
Sponsori: Farmaciile Dona, Asociatia de Turism Muntii Macinului, Gazprom

Programul festivalului

Luni, 11 iulie 2011, ora 18

Filmul Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk, drama.

O familie fara copii din Italia sose te la un orfelinat din provincie pentru a infia un copil din Rusia. Vania, un baietel de 6 ani, este pe placul oaspetilor, asfel ca ceilati copii il poreclesc “italianul”. Pe Vania il a teapta o viata lipsita de griji in insorita Italie, insa chemarea sangelui nu ii da pace: baietelul se hotaraste sa isi gaseasca mama si pleaca in cautarea ei...

Marti, 12 iulie 2011, ora 18

filmul Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Sahnazarov, comedie muzicala.

Rusia Sovietica. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din aceasta cauza, este exmatriculat de la coala, dandu-i-se de ales: studiile sau muzica preferata. Konstantin alege jazz-ul. in urma anun ului lui Kostea, i se alatura Steopa care canta la banjo si Jora care canta la tobe. Trupa proaspat infiintata incepe repetitiile.

Miercuri, 13 iulie 2011, ora 18

Filmul Asasinul Tarului (1991), regizor Karen Sahnazarov, drama, film istoric.

In noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fara judecata, arul Nikolai II impreuna cu familia si apropiatii sai. Dupa cateva zeci de ani, un martor ocular, fost de inut, iar in prezent – vechi rezident al unui ospiciu, poveste te despre evenimentele petrecute in acea noapte ingrozitoare, considerandu-se asasinul arului.

Joi, 14 iulie 2011, ora 18

Filmul Fiica din America (1995), regizor Karen Sahnazarov, Dramă, comedie

Sunteti invitati la o adevarata nunta uso-americano-evreiasco-iganeasco-japonezo-indiana!
In program: dezvaluirea unor secrete de familie, intalnirea a doi-trei (maximum cinci) frati, disparitia si aparitia unui diamant urias, urmariri, dans, cantec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mancare de varza si aperitive cu carne si cireasa de pe tort – o calatorie in grup in Canare si acordarea titlului de maresal.

Duminica, 17 iulie 2011, ora 18

Filmul Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev, actiune, drama, aventuri, razboi, film istoric.

Anul 1944. Un grup de cercetasi trece linia frontului pentru a verifica informatiile existente privind pozitiile ocupate de dusmani. Treptat, cercetasii se conving de faptul ca inamicul se reorganizeaza pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotaraste sa patrunda pana la un nod feroviar unde, conform informatiilor obtinute recent, se afla comandamentul.

Festivalul national de film rusesc Kino+ vine sa acopere golul creat in urma absentei din salile romanesti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Romania ofera spre vizionare o gama variata de filme, unele realizate în maniera tradi ionala a colii de film rusesc, altele dintr-o perspectiva inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitati să evadeze din cotidian in compania unor eroi animati de cele mai profunde sentimente umane.

Informatii suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicata evenimentului www.kino-plus.ro

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6387

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe