Adaugă
Publicitate

de la 21:30 Program complet

Festival & Târg

Piaţa Sfatului

accesul este gratuit

0746016140

Imbunatățește Sesizează

1818 0

Prezentare

Programul filmelor:

 • Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) - vineri, ora 21,30
  In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray si Edward Norton in rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, in competitie la Cannes 2012.
 • O afacere regala (A Royal Affair) – sambata, ora 21,30
  Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obişnuit care caştiga inima reginei şi porneşte o revolutie.
 • Vanatoarea (The Hunt) – duminica, ora 21,30
  Castigatorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenario este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.
 • Nascut din nou (Twice Born) – luni, ora 21,30
  in regia lui Sergio Castellitto, prezentat in avanpremiera in Romania, a fost selectionat la Toronto si este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagonisti pe Penelope Cruz si pe Emile Hirsch (Into the Wild).
 • Superstar – marti, ora 21,30
  Prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competitia Festivalului International de Film de la Venetia si spune povestea unui barbat obisnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.
 • Pozitia copilului – miercuri, ora 21,30
  Cel mai de succes film romanesc de anul acesta, in regia lui Calin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

Dupa succesul inregistrat anul trecut, cu peste 80.000 de spectatori in 7 orase, Caravana Metropolis revine si in acest an cu proiectii gratuite de film in aer liber.

Caravana Metropolis, care a inregistrat cel mai mare succes la public in 2012, aduce in fata publicului cele mai bune filme din ultimul an, filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Venetia, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon. Filmele selectate, productii internationale si romanesti, multumesc toate gusturile, atat pe ale cinefililor, cat si pe ale amatorilor de distractie si relaxare intr-un spatiu deschis.

Ca si anul trecut, caravana va debuta in luna iulie, in Piata Sfatului din Brasov, urmand ca apoi sa se indrepte spre Sibiu si Bucuresti. Intreaga calatorie cinematografica va dura pana in luna septembrie, timp in care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment.

“Este un proiect de succes pe care dorim sa-l mentinem si sa-l dezvoltam, un proiect prin care vrem sa aducem oamenilor atmosfera gradinilor de vara de altadata si filme foarte bune. Multumim primariilor si sponsorilor care inca investesc in cultura.” (Daniel Mitulescu, presedintele Asociatiei Culturale Metropolis)

Caravana Metropolis aduce in Romania un concept popular peste hotare, “Cinema in aer liber”, impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din Romania, de 120 m², si un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Spectatorii se vor putea bucura, alaturi de prieteni si familie, in racoarea serii, de una dintre surprizele cinematografice selectate:

Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) – In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray si Edward Norton in rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, in competitie la Cannes 2012.

Castigatorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu, Vanatoarea (The Hunt), in regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

Cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, Amantii Pasageri (Los amantes pasajeros), ii aduce pe marile ecrane pe Penelope Cruz, Antonio Banderas si starneste hohote de ras.

Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, O afacere regala (A Royal Affair), r. Nikolaj Arcel, este povestea adevarata a unui om obisnuit care castiga inima reginei si porneste o revolutie.

Din competitia Festivalului International de Film de la Venetia, vine Superstar, r. Xavier Giannoli, in avanpremiera in Romania, povestea unui barbat obisnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.

Nascut din nou (Twice Born), in regia lui Sergio Castellitto, in avanpremiera in Romania, a fost selectionat la Toronto si este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagonisti pe Penelope Cruz si pe Emile Hirsch (Into the Wild).

Partea ingerilor (The Angels’ Share), cel mai recent film semnat de Ken Loach, este castigatorul premiului juriului la Cannes in 2012, nominalizat la Cesar si EFA.

O ocazie unica este si aceea de a vedea filmul In pielea lor (In their Skin), in avanpremiera in Romania, un thriller captivant, premiat in cadrul Festivalului international de Film de la Chicago, cu Selma Blair si Joshua Close in rolurile principale.

Castigatorul Oscarului pentru cel mai bun film strain si al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, Iubire (Amour), in regia lui Michael Haneke este o poveste sensibila de dragoste la varsta a treia.

In casa (In the house), r. Francois Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian si nominalizat la premiile Cesar si Goya.

In fine, din caravana nu va lipsi cel mai de succes film romanesc de anul acesta, Pozitia copilului, in regia lui Calin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

Sponsori: Apa Nova, Lenor, Romtelecom, Walmark.
Caravana este un proiect sustinut de: Primaria Sector 3, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Bucuresti
Parteneri: Romguard, Hotel Continental Forum Sibiu.

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik.


Etichete:

cultura , Divertisment , Festival , film , Piata Sfatului , caravana , Caravana Metropolis

Contact

Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 5630

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe