Adaugă
Publicitate

recomandat

- intre 10:00 si 18:00 Program complet

Festival & Târg

Unirea Shopping Center

Imbunatățește Sesizează

931 0

Prezentare

BookLand iti propune un altfel de targ de carte: unul urban, ancorat in realitatea ta cotidiana, in care lectura merge mana in mana cu diversitatea si modernismul.

In perioada 15 August – 16 Octombrie 2011 caravana BookLand porneste la drum, poposind prima data in Constanta, apoi oprindu-se la Braila, Iasi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Timisoara, Sibiu si in cele din urma la Brasov.

Cu un format ancorat in realitatea cotidiana, BookLand vine acolo unde oamenii se afla deja, indiferent ca sunt cititori inraiti, cumparatori ocazionali, colectionari de carte sau pur si simplu persoane interesante sa faca un cadou inteligent celor dragi.

BookLand este recomandat de:

Costel Postolache (Dir. General Editura Nemira)
“Mai Mult Decat Cartea – este ceea ce astept de la Bookland. Pentru ca, in 2011, cartea este altceva decat eram obisnuiti sa consideram. Dupa Cartea Gutenberg si Cartea Marconi, astept Cartea Google, produs multi-dimensional, incorporand formate si continut multimedia. Bookland poate fi spatiul curbat in care Cartea este privita simultan ca lectura, investigatie, eveniment vizual, sonor, tactil, punand in planuri apropiate textul, autorul, cititorul, arhi-te(c)xtura comunicarii. Spectacolul cartii poate si trebuie sa aduca un alt tip de expunere, depasind staticul si bi/tri-dimensionalul standului expozitional. Astept sa gasesc la Bookland, nu doar o Tara, ci o Lume a Cartii In Miscare.”

Silviu Lupescu (Dir. General Editura Polirom)
“Am convingerea ca in Bookland, in lumea fascinanta a cartilor, ne vom simti minunat. Pentru o editura, o targ de carte este o provocare, o speranta si o bucurie, bucuria de a-si reintilni cititorii fideli. Cu atit mai mult, Bookland - acest proiect ambitios si deloc conventional - va putea sa ne convinga, o data in plus, ca evenimentele culturale se pot dezbara de rutina cu care adesea ne-au obisnuit. Este o initiativa excelenta pe care o astept cu nerabdare si interes. “

Marius Ghenea (Antreprenor)
"Orice manifestare care sprijina si respecta scriitorii, editorii si cititorii este laudabila. Iar BookLand raspunde acestor ‘cerinte’ printr-un concept si un format cu totul noi pentru Romania. In strainatate, am vazut targuri de carte in locuri destul de atipice: in parcuri, piete sau centre comerciale. La noi, mall-ul este inca vazut ca un spatiu exotic, un spatiu al consumerismului, al distractiei si al superficialitatii. Se pierde insa din vedere faptul ca el este un nod social extrem de important in care se intalnesc si toti oamenii care iubesc cartile. Iata de ce, cred ca BookLand va fi un format de succes in acest set-up diferit, cu sprijinul editurilor si al tuturor celor interesati de carte. Iar in calitate de cititor si de scriitor, deopotriva, voi participa cu mare placere la acest targ de carte ‘urban’."

Gelu Vlasin (Poet)
“Am studiat cu interes materialele in legatura cu targul de carte Bookland si mi se pare o idee foarte buna daca nu chiar exceptionala. Spun acest lucru doar gandindu-ma la faptul ca orice initiativa de asemenea anvergura, mai ales intr-o situatie de criza economica, sociala, morala mi se pare nu numai laudabila ci si necesara. Faptul ca aceasta manifestare isi propune sa foloseasca un spatiu neconventional este salutar si vine cumva intr-un echilibru firesc fata de ceea ce se intampla in occident. 
Incurajarea si sustinerea unui asemenea eveniment mi se pare de datoria oricarui om de cultura care doreste sa cotribuie la dezvoltarea si promovarea lecturii, a literaturii si a cartilor in general. Am descoperit la BookLand un program dinamic, novator si cat se poate de atragator pentru toate categoriile de varsta. Ideea unui mall cultural, chiar si doar pentru cateva zile, mi se pare demna de promovat si eu o sa ma altur fara nici un fel de retinere proiectului BookLand.”

Doina Rusti (Scriitoare)
"Orice promovare a cartii este binevenita! Un BookLand în mall-uri este exact pe masura timpului. Sustin initiativa si abia astept evenimentul!"

Mihaela Tatu (Prezentatoare TV)
"CITESC carti. Asa ca ideea unui al 3-lea targ de carti este mai mult decat binevenita. Mai ales acea ''noapte alba a cartilor''. Au muzeele si a fost foarte bine primita de catre bucuresteni si nu numai..., de ce nu si cartile?!"

Informatii suplimentare despre caravana Bookland 2011 se gasesc pe site-ul www.book-land.ro


Etichete:

cultura , targ , Unirea Shopping Center , carte , caravana , Bookland , targ de carte

Contact

Urmează în Braşov 5546

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe