Adaugă
Publicitate

Prezentare

Aflat la a doua editie BEST Film Festival, 18-21 martie 2008, este un eveniment cultural, un festival concurs de film adresat studentilor si proaspetilor absolventi. Sunt admise orice orice tehnici de filmare, chiar si telefonul mobil, colaje fotografice, pana la metodele clasice de filmat. Pentru cei interesati, regulamentul festivalului va sta la dispozitie.

Acest festival concurs cuprinde 2 categorii principale:

  • Sectiunea de Film de scurt metraj /animatie - maxim 30` Se admit orice tehnici de filmare, procedee artistice si efecte.
  • Sectiunea de Film facut cu telefonul mobil sau aparatul foto - maxim 5`

Anul trecut, la prima editie a acestui festival au participat 47 de concurenti (din 11 orase), cu 63 de lucrari inscrise in concurs, si am avut spijinul a 12 institutii colaboratoare. Anul acesta, cea de-a doua editie a festivalului va fi mediatizata si promovata la nivel national, deoarece intentionam sa imbunatatim calitatea si anvergura evenimentului, implicit sa atragem cât mai multi colaboratori si participanti. Alte informatii despre Festivalul de film de scurt metraj pentru studenti, gasiti pe http://bestbrasov.ro/filmfestival/ Clasificarea filmelor dupa metraj:

  • Film de lung-metraj Sunt filmele care depăşesc lungimea de 1900 metri sau 70 minute de proiecţie. În general durata unui film de lung metraj este între 2400 m şi 2900 m la formatul normal de 35 mm, deci unei durate de 1 1/2 la 1 3/4 ore, caracteristică filmelor de ficţiune.
  • Film de metraj-mediu Sunt filme cu o lungime între 750 - 2100 m ,cu durată între 30 - 70 minute.Aceste filme pot fi atât de ficţiune, dar mai ales sunt filme documentare.
  • Film de scurt-metraj Sunt filme cu o lungime de până la 600 m, cu durată de până la 20 minute. Este metrajul multor filme artistice (numite deseori, într-un cuvânt, „scurt-metraje"), al filmelor documentare, de reportaje şi de animaţie.

sursa: http://ro.wikipedia.org/

Link-uri utile:

Contact

Organizator:

BEST Brasov

Colina Universităţii, căminul 15, camera 510, Braşov

0745272211 și 0766357595


Loc de desfășurare:

Urmează în Braşov 5672

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe