Adaugă
Publicitate

Prezentare

Asociaţia “Salvaţi Centrul Istoric al Braşovului”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brasov şi Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România (Biserica Neagră), cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – filiala Braşov - Covasna - Harghita, organizează Concursul de arhitectură: “Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus, Braşov”, ce va fi lansat miercuri, 7 septembrie 2011.

Concursul de arhitectură urmăreşte selectarea celor mai bune proiecte pentru reabilitarea şi amenajarea curţii Johannes Honterus, aferentă Bisericii Negre, un spaţiu urban, aflat în centrul istoric al oraşului Braşov.

„Curtea Johannes Honterus, fiind spaţiul care înconjoară Biserica Neagră, caracterizează una din cele mai importante zone istorice ale oraşului şi se bucură de cel mai înalt grad de protecţie. Reamenajarea curţii este deosebit de sensibilă şi necesită competenţă profesională la cel mai înalt nivel. Concursul de arhitecutră este, din punctul nostru de vedere, instrumentul potrivit pentru găsirea celor mai convingătoare soluţii estetice şi practice ţinând cont de multiplele funcţiuni (curte a Liceului „Johannes Honterus”, zonă turistică de interes maxim, evenimente cu caracter religios, zonă acces la spaţii de birouri şi locative) şi de importanţa istorică a zonei”, a declarat Christian Plajer, primpreot al Parohiei Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România.

Fondul total de premii ce se va aloca este de 10.000 euro, premiile fiind următoarele:

  • premiul I – 6.000 Euro
  • premiul II – 2.500 Euro
  • premiul III – 1.500 Euro

Juriul va fi alcătuit din şapte membri titular, doi membri supleanţi şi un consultant de specialitate (restaurare de arhitectură), cele două instituţii partenere fiind reprezentate în juriu de Primarul George Scripcaru şi primpreotul Christian Plajer.

Documentaţia concursului va fi disponibilă începând din data de 7 septembrie a.c., pe site-ul oficial al Ordinului Arhitecţilor din România www.oar.org.ro


Etichete:

arhitectura , concurs , OAR , Biserica Neagra , Ordinul Arhitectilor din Romania , Johannes Honterus , amenajare

Contact

Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5632

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe