Adaugă
Publicitate

actualizat

- Program complet

Competiţie & Sport

Ceai et caetera

intrarea este libera

Imbunatățește Sesizează

2580 0

Prezentare

Sâmbătă și duminică s-a desfășurtat finala pe echipe a Campionatului Național de Go, în ceainăria Ceai et caetera. A fost o luptă strânsă, toate echipele calificate fiind foarte puternice.

Reprezentanta Brașovului a fost echipa clubului Tengen, care a avut în componență următorii patru jucători: Ionel Șanta, Cezar Ungurean, Florin Laurențiu și Lucrețiu Calotă.

Echipa noastră a început destul de slab, fiind învinsă cu scorul de 3-1 de clubul Atari Brăila. Totuși, această înfrângere nu a descurajat echipa și s-a impus cu 3-1 în următoarele 2 meciuri din ziua 1 a finalei, respectiv în fața clubului Sakata Cluj și a clubului Radu Baciu București.

În ziua a doua au mai fost programate încă două partide. În prima partidă clubul nostru a terminat la egalitate (2-2) cu echipa Meijin din Pitești. Ziua au terminat-o foarte bine cu o victorie (3-1), în fața clubului 361 București. Această victorie a fost una decisivă, principalele rivale la câștigarea competiției încurcându-se în ultima rundă.

Echipa Atari Braila, locul 2 în clasament înaintea ultimei runde, a obținut numai un rezultat de egalitate (2-2) în fața clubului din Sakata Cluj, club ce pierduse toate meciurile pana la acesta.

Echipa Meijin Pitești stătea cel mai bine înaintea ultimei runde. Avea 6 puncte și era neînvinsă. În ultima rundă le mai trebuia numai un rezultat de egalitate. Totuși căpitanul lor de echipă Mirel Florescu 6 dan a fost învins de Lucian Corlan 5 dan în ultimul meci încheiat, și echipa Meijin pierde cu 3-1 meciul decisiv.

Pe această cale dorim să felicităm toți finaliștii pentru că au ajuns la acest nivel. Felicitări speciale echipei din Brașov, care a reușit să se impună, deși șansele erau foarte mici pe finalul competiției. Vă mai așteptăm la Brașov!

Prezentarea iniţială:

Anul acesta, Federația Română de Go a încercat un nou format de campionat pe echipe. Etapa calificărilor s-a desfașurat pe Internet, pe un server de Go (KGS Go Server). Au participat 14 echipe de la 10 cluburi, primele 6 echipe calificându-se pentru finala la tablă.
Rezultatul înainte de ultima rundă poate fi văzut aici: http://desprego.ro/campionatul-national-de-go-pe-echipe-2012-preliminarii-runda-6
Pentru prima oară s-a impus ca echipele să reprezinte cluburile, fiindcă în trecut echipele se formau liber. Clubul Tengen din Brașov s-a prezentat cu 2 echipe, iar cea mai tare s-a calificat în finala care se va desfășura la Ceainăria Ceai et caetera.
O echipă are patru jucători și o rezervă , care înlocuiește la nevoie un jucător ce nu poate juca în runda respectivă. În cadrul echipei, jucătorii sunt ordonați dupa rangul lor, cel mai puternic fiind masa 1, cel mai slab masa 4. Un meci cu altă echipă înseamnă că masa 1 va juca contra masa 1, masa 2 contra masa 2, etc. Rezultatul poate fi victorie (4-0 sau 3-1), egal (2-2) sau înfrângere.
Clasamentul final va fi după victoriile obținute ca echipă, astfel încât, campion va fi desemnat un club și nu un jucător.
Anunțul turneului poate fi vazut aici: http://desprego.ro/finala-campionatului-national-de-go-pe-echipe-2012

Informatii la tel. 0732161729
Organizator Clubul de Go Tengen Brașov


Etichete:

ceainarie , Ceai et caetera

Contact

Loc de desfășurare:

Brasov, str. Latina, nr. 15 (Schei, aproape de statia Tocile)

0372741745 si 0732161729 Anca Gânscă

Urmează în Braşov 5665

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe