Adaugă
Publicitate

de la 09:00 Program complet

Competiţie & Sport

Moieciu de Sus

Centrul de Ecologie Montană

Marathon: 120 lei; Cros: 100 lei

0744448137

Imbunatățește Sesizează

1695 0

Prezentare

Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon”, editia a IV a.

Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte;
EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
Participantii care vor termina cursa de marathon vor primi un punct de calificare pentru Ultra Trail du Mont Blanc 2014 (UTMB). Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala.
Cursele de Maraton atrag tot mai multi participanti in toata lumea, este o lupta cu propriile limite, inseamna pregatire, planificare, autodepasire, prietenie.
Prin intermediul EcoMarathon dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber, lucru pe care am reusit din plin sa il realizam la editiile anterioare, numarul participantilor dublanduse si fiind nevoiti sa limitam numarul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja inca din luna martie.

Pregateste-te pentru Ecomarathon, vino in 11 Mai sa alergi si sa te bucuri de primavara sau doar sa admiri peisajele extraordinare si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor iti vor da prilejul sa nu simti oboseala. Vino si bucura-te de natura!

Inscrierile s-au facut pe siteul concursului www.ecomarathon.ro in limita locurilor disponibile; 500 de locuri la Marathon, 500 de locuri la Cross. Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids.
Pentru cei care doresc sa se implice in organizarea evenimentului, sa devina voluntari sau sa devina parteneri ii rugam sa ne scrie un email sau sa acceseze sectiune dedicata voluntarilor de pe siteul nostru: www.ecomarathon.ro.
Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate, vineri 10 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.
Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.

Vor lua startul la cele doua curse cross si marathon 1100 de participoanti din 21 de tari: Algeria, Argentina, Belgia, Camerun, Cehia, Danemarca, Elvetia, Franta,Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Muntenegru, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, UK, Ungaria, USA.
Printre cei care vor lua startul la acest eveniment se numara si sportivi straini cu rezultate foarte bune la nivel international:
Emanuela Brizio, Skyrunning World Champion 2009, un palmares impresionant in spate si multa experienta. Este parte din Echipa Valetudo Sky Running, Italia
Csaba Nemeth din Ungaria – de 6 ori participant la Ultra Trail du Mont Blanc cu rezultate foarte bune in primii 8 clasati sau castigator al unor concursuri de Ultramaraton din Italia, Austria, Polonia. Face parte din echipa MAMMUT Pro Team
Danielle Capolleti, Valetudo Sky Running Team, rezultate foarte bune la nivel international 2011 – 2012.

Parteneri / Sponsori ai acestui eveniment:
Salomon, Skoda, Sponser, eMont, City Grill, Buff, Suunto, Delaco, Sport Virus, Paste Baneasa, Complex Cheile Gradistei, Ostrovit, Salvamont Bran, Primaria Fundata, CPNT Brasov.
Va invitam sa luati parte la acest eveniment!
Pentru alte informatii va rugam sa ne scrieti:

Programul:

VINERI, 10 Mai 2013:

 • 14:00 – 23:00 Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Casa de Cultura);Cross, Marathon, EcoKids
  * Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!
 • 20:00 - Sedinta tehnica (recomandam prezenta participantilor)

SAMBATA, 11 Mai 2013:

 • 6:00 – 8:30 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Scoala Generala Moieciu de Sus)
 • 9:00 START „EcoMarathon” - centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON
 • 13:00 – 20:00 Pasta party – Centrul de Ecologie Montana
 • 9:00 – 17:00 Vizitarea Autobuzului Double-Decker – Regatul Salbatic – proiect educational, locatie - in apropiere de zona de Start - The European Nature Trust
 • 10:00 – 14:00 Inscrieri „EcoKids” concurs destinat copiilor
 • 13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Marathon
 • 16:00 – START „EcoKids” centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura)
 • 18:00 – Premiere EcoMarathon si Cross centru Moieciu de Sus, Tombola speciala pentru toti participantii
 • 19:00 – 23:00 Petrecere Centrul de Ecologie Montana, concert de chitara

DUMINICA, 12 Mai 2013:

 • 9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineata servita la Centrul de Ecologie Montana
 • 11:00 – 15:00 Plimbare in zona pe potecile din jur

Programul poate fi modificat iar aceste modificari vor fi anuntate pe siteul evenimentului www.ecomarathon.ro


Etichete:

competitie , maraton , Sport , cros , Moieciu , EcoMarathon , Centrul de Ecologie Montana

Contact

Organizator:

Centrul de Ecologie Montană

Braşov, Moieciu de Sus, nr. 125, cod poştal 507134 (harta este orientativă)


Loc de desfășurare:

In directia Bran, la aproximativ 50 min de mers cu masina.

Urmează în Braşov 5632

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe