Adaugă
Publicitate

- Program complet

Competiţie & Sport

Biserica Neagra

OAR BV-CV-HR

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

2569 0

Prezentare

Organizat în primă fază la Brașov, Arhitectura.6 reunește peste 600 de arhitecți din cele 6 județe. Aceștia au înscris în concurs cele mai bune lucrări, analiza și nominalizarea lor urmând să aibă loc la Brașov, între 9 și 10 septembrie, iar premierea în data de 12 septembrie, la Brașov. Noul format al „Anualelor de arhitectură” dorește să îmbogățească tradiționala expoziție concurs printr-o serie de evenimente conexe menite să pună în valoare lucrările arhitecturale.

Evenimentul central al Arhitecturii.6 este premierea celor mai bune lucrări de arhitectură din cele șase județe și expoziția publică aferentă. Lucrările vor fi selectate de un juriu format din personalități recunoscute în domeniul arhitecturii, dar și din afara acestuia.

Concursul este structurat pe opt secțiuni diferite: arhitectura locuinței, arhitectura dotărilor comunitare și de producție, arhitectura spațiului public, arhitectura patrimoniului cultural, arhitectura de interior și scenografie, design de obiect, studii /proiecte finalizate si nerealizate, proiecte expuse in afara concursului, diplome. Pentru fiecare secțiune se va acorda un singur premiu, finanțat din Timbrul Arhitecturii.

După gala de premiere, care va avea loc la Brașov, expoziția cu cele 57 de lucrări va fi expusă la Sibiu, Târgu Mureș, Reghin, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Râmnicu Vâlcea.
În Brașov, lucrările vor fi expuse în Curtea Bisericii Negre în perioada 12 septembrie – 19 septembrie.

Juriul care va analiza lucrările înscrise în cele 8 secțiuni este compus din: arh. Eugen Pănescu (Cluj-Napoca), arh. Attila Kim (Cluj-Napoca), arh. Bogdan Demetrescu (Timișoara), arh. Iulia Stanciu ( București), regizor Cristian - Theodor Popescu (București).

Arhitectura.6 este un eveniment anual de arhitectură organizat de către trei filiale ale Ordinului Arhitecților din România, filiala Teritorială Brașov-Covasna-Harghita , filiala Sibiu-Vâlcea si filiala Mureș.
Sponsor Principal: Creaton & Eternit SRL
Parteneri:Biserica Evanghelica CA, Centrul Cultural Reduta, Ma Cocotte
Partener media: Zeppelin

Contact

Organizator:

OAR BV-CV-HR

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov (lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 6122

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe