Adaugă
Publicitate

Prezentare

Aşezământul Istoric-Ortodox-Cultural „Bucuria Neaşteptată“, Şinca Veche, Braşov este un proiect coordonat arhitectural de echipa arhitectului Şerban Sturdza, iubitor de tradiţie şi ecologie, interesat de utilizarea materialelor naturale.

Proiectul arhitectural a fost prezentat cu succes în anul 2008, la Bienala de arhitectură de la Veneţia.

Zona rupestră, adica peştera cu două bisericuţe scobite în gresia din dealul Pleşu, a beneficat de cercetarea arheologică realizată în anul 2005 de către Muzeul de istorie şi arheologie Braşov, prin Florea Costea, dr. în istorie şi arheologie.

Înfiinţarea schitului de la Şinca Veche, din zona Bisericilor rupestre, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, a fost aprobată de către Mitropolia Ardealului în şedinţa permanenţei Consiliului eparhial din 10 aprilie 2006. Schitul este cunoscut astăzi ca Schitul „Sfântul Nectarie“, pentru că paraclisul de aici are o părticică din moaştele Sfântului Nectarie. Paraclisul „Sfântul Nectarie“ a fost sfinţit în 19 decembrie 2006 de IPs. dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.


Etichete:

credinta , Religie , biserica , Sinca Veche , Fundatia Ortodox Culturala Maica Sfanta Bucuria Neasteptata , Asezamantul Istoric-Ortodox-Cultural Bucuria Neasteptata , Serban Sturdza , manastire , asezamant

Contact

Adresă

Pe DN 1, catre Codlea, Vladeni, Persani, apoi la stanga Baile Persani,Sinca Veche unde se afla un indicator catre Manastirea rupestra. Se mai poate pe DN73A catre Rasnov, Poiana Marului, Sinca Noua, Sinca Veche, indicator catre Manastirea Rupestra.

www.sincaveche.ro

0268478686 - Fundatia Ortodox Culturala Maica Sfanta Bucuria Neasteptata

Urmează în Braşov 5630

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe