Adaugă
Publicitate

Prezentare

Spectacol din cadrul Festivalului Național de Teatru "Săptămâna Comediei 2022"
Locatie: Teatrul Sică Alexandrescu, Brasov
str. Teatrului nr.1
Duminică, 24 Iulie 2022, ora 19:00

ROSTO
Spectacol prezentat de Teatrul Act București
Autor: I.L. Caragiale
Distribuție: Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader

Regia: Alexandru Dabija
Scenografia: Alexandru Dabija
Durata: 1h 20 min
Preț bilet: 85 lei
Puteti cumpara online bilete de aici: - https://biletebrasov.ro/evenimente/categorie/saptamana-comediei-2022/

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani

Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto” spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.

„Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rîndul nostru să-l ascultăm.” afirmă regizorul Alexandru Dabija.

Spectacolul „Rosto” continuă colaborarea deja consacrată a Teatrului ACT cu Raiffeisen Bank.

„În timpurile neobișnuite pe care le trăim, ne bucurăm că putem fi parteneri la o nouă premieră a Teatrului ACT, iar odata cu această piesă, deschidem și un nou capitol al colaborării noastre – Caragiale și textele lui. Sunt convinsă că și acest nou capitol din colaborarea noastră cu Teatrul ACT va aduce multă bucurie spectatorilor din toată țara și va însemna descoperirea unei alte abordări a lui Caragiale, una inedită, așa cum a fost și cu operele lui Creangă.” a spus Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

*Spectacol multipremiat la Festivalului Săptămâna Comediei 2021

Premiul pentru Cel mai bun actor: DAN RĂDULESCU, pentru rolurile din spectacolul „Rosto„
Premiul pentru Cea mai bună regie: ALEXANDRU DABIJA, pentru regia spectacolului „Rosto„, după Ion Luca Caragiale, producție a Teatrului ACT București;
Premiul pentru Cel mai bun spectacol: producția Teatrului ACT București – „ROSTO”, după Ion Luca Caragiale, regia Alexandru Dabija;
Premiu Special al Juriului: MARCEL IUREȘ, pentru excelență în arta actorului, pentru afirmarea prestigioasă a teatrului independent în România și pentru promovarea umorului neaoș in spectacolele sale.

Contact

Loc de desfășurare:

Piata Teatrului nr.1, Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe