Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Teatru

Teatrul Sică Alexandrescu

Teatrul Sică Alexandrescu

10 lei; elevi, studenţi, pensionari: 5 lei

Imbunatățește Sesizează

21554 1

Prezentare

„O piesă inteligentă, provocatoare, o piesă care atinge resorturile intime ale fiecăruia” – nota The Daily Telegraph la premiera londoneză a piesei Povestiri alese de Donald Margulies.

Povestiri alese pune în discuţie relaţia mentor – discipol, printr-o fină analiză şi conducere a personajelor, ce demonstrează ştiinţa dramaturgului american în a descifra psihologia relaţiilor. De altfel, Donald Margulies face parte din galeria autorilor care au primit Premiul Pulitzer pentru drama (în 2000).

Ruth Steiner este o apreciată profesoară şi autoare de povestiri scurte. De-a lungul a şase ani de lucru, Ruth o transformă pe studenta ei preferată, Lisa Morrison, dintr-o tânără nesigură şi neîncrezătoare în forţele proprii într-o autoare de succes. Povestirile scurte pe care Lisa le publică o lansează definitiv pe piaţa literară. Următorul subiect asupra căruia tânăra se opreşte într-un prim roman este, însă, chiar povestea pe care metorul său, Ruth a avut-o cu poetul Delmore Schwartz. De aici se naşte dilema morală cu care autorul ne provoacă: în ce măsură poţi folosi viaţa unei persoane apropiate în interesul tău, fie el, în acest caz, un proces de creaţie...

În spectacolul braşovean, dialogul profesor – elev este susţinut de către Viorica Geantă – Chelbea (Ruth) şi Maria Gârbovan (Lisa). Regia spectacolului îi aparţine lui Vlad Zamfirescu, iar scenografia Mariei Tache şi lui Bogdan Spătaru.

Spectacolul se joacă la Sala Studio şi va avea avanpremiera joi, 3 octombrie, ora 19.
Piesa intră acum şi în repertoriul Teatrului „Sică Alexandrescu”, deschizând, astfel, lista de premiere pe care le pregătim pentru stagiunea teatrală 2013 – 2014. 


Etichete:

cultura , teatru , Teatrul Sica Alexandrescu , spectacol , piesa de teatru , stagiune , povesti , eveniment cultural

Contact

Organizator:

Teatrul Sică Alexandrescu

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850

Urmează în Braşov 5693

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe