Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Teatru

Teatrul Sică Alexandrescu

Teatrul Sică Alexandrescu

15 lei; elevi, studenţi, pensionari: 10 lei

0268412969, 0268416699

Imbunatățește Sesizează

6345 3

Prezentare

„Cei mai mulţi dintre noi – dintre oameni, vreau să zic – suntem singurii vinovaţi pentru ce facem”, mărturisea una din eroinele piesei Nişte fete de Neil LaBute, piesă ce va intra acum şi în repertoriul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov, sub semnătura regizorului Gelu Colceag.

De altfel, celebrul autor şi cineast american este cunoscut publicului braşovean. Autostrada şi Forma lucrurilor, texte ce îi aparţin, se joacă cu succes de câteva stagiuni.
Ca în întreaga sa operă, şi în Nişte fete (text în traducerea lui Bogdan Budeş), LaBute îşi păstrează plăcerea de a provoca publicul punându-l în faţa unor situaţii de viaţă. În cazul acesta, întreaga poveste se dezvoltă în jurul întrebării: Ce e real şi ce nu e în iubire, cât şi cum poate ea să dureze?

Personajul principal, un tânăr aflat în faţa unui mariaj, decide să le caute, înainte de a face pasul, pe fostele sale iubite în încercarea de a găsi răspuns la întrebare.
Fiecare dintre cele patru i-au marcat într-un fel viaţa. Sam, este fata pe care a abandant-o în colegiu. Tyler este cea care l-a ajutat să se maturizeze. Lindsay, mai mare în vârstă decât el, i-a fost colegă la universitatea la care a avut primul job, în timp ce Bobbi a fost, se pare, iubirea adevărată. Tânărul vrea să vadă în ce măsură propriul său adevăr despre iubirile trăite se potriveşte cu cel al partenerelor sale şi, astfel, să poată încheia un capitol din viaţa sa şi „să îşi ducă viaţa mai departe”.

Se pare, însă, că istoria se repetă la nesfârşit şi aşa cum cele patru au fost doar o etapă trecătoare în viaţa sa şi el a fost la fel pentru tânara Reggie, sora prietenului din copilărie...
Gabriel Costea (Guy), Bianca Zurovski (Sam), Ligia Stan (Tyler), Viorica Geantă-Chelbea (Lindsay), Iulia Popescu (Bobbi), Maria Gârbovan (Reggie) sunt actorii care vor avea pe scena braşoveană acest dialog despre iubire. Scenografia spectacolului este semnată de Ştefan Caragiu.

Avanpremiera a avut loc in data 2013-12-07.


Etichete:

teatru , spectacol , Teatrul Dramatic , stagiune , eveniment cultural , Neil LaBute , Niste fete

Contact

Organizator:

Teatrul Sică Alexandrescu

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe