Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Teatru

Teatrul Sică Alexandrescu

Teatrul Sică Alexandrescu

10 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei

Imbunatățește Sesizează

2373 0

Prezentare

Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov prezinta piesa de teatru “La Chunga” de Mario Vargas Llosa, in regia lui Cristian Dumitru.
Cu: Virginia Itta Marcu - rol principal, Maria Gârbovan, Ciprian Mistreanu, Marius Cisar, Gabriel Costea.
Scenografia: Axenti Marfa

La Chunga

Este numele unui bar din localitatea Piura, din Peru de nord-vest, unde trei amici (Jose, Lituma si Maimuta) isi petrec o parte a timpului. Toate cele trei personaje par a fi construite in antiteza, Jose este tipul proxenetului caruia nu-i este frica de nimeni si de nimic. El este cel care da ordinele, ceilalti doar executa. La polul sau opus se afla Lituma, care este un timid si un fricos, indragostit nebuneste de iubita lui Jose, Meche. Cel de-am treilea personaj masculin este Maimuta, tipul violatorului care nu este interesat de nimic altceva decat de jocul cu zarurile si de femeile de la Casa Verde. Cele doua personaje feminine ale piesei sunt Chunga si Meche, si acestea fiind create in opozitie. In timp ce Meche este o tanara indragostita de Jose, in stare sa faca orice pentru acesta chiar sa ramana ca garantie pentru o noapte in barul Chungai, cea din urma este tipul femeii puternice, care nu s-a indragostit niciodata si care stie sa se apere in fata rautatilor. Tot ceea ce o intereseaza pe Chunga este sa castige bani de pe urma barului pe care il administreaza. Insa acestui unic interes i se alatura un altul, atunci cand Jose ii face cunostinta cu Meche. Femeii i se face mila de imaturitatea fetei si doreste sa o ajute sa scape din bratele lui Jose aducandu-i diferite argumente, printre care acela ca barbatul pe care il iubeste este un proxenet.
Intreaga piesa se invarte in jurul intrebarii : « Ce s-a intamplat in aceea noapte intre Chunga si Meche?”, intrebare pe care cele trei personaje masculine si-o adreseaza fie siesi, fie unul altuia. In final, singurul care afla raspunsul la intrebare este Lituma deoarece alaturi de Chunga, el contribuie la convingerea fetei de a-l parasi pe Jose. Desi temele ce se desprind din piesa nu sunt unele care sa tina pe jar publicul (iubirea, prostitutia), « La Chunga » ofera posibilitatea acelora care au citit cartea lui Mario Vargas Llosa sa vada si o alta interpretare decat cea pe care ei insisi au dat-o cartii citite. 


Etichete:

cultura , Teatrul Sica Alexandrescu , TSA , spectacol , Teatrul Dramatic , piesa de teatru , stagiune , pret bilet , La chunga

Contact

Organizator:

Teatrul Sică Alexandrescu

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe