Adaugă
Publicitate

Prezentare

Trupa de teatru GMG Esperom va invita la spectacolul “In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, adaptare de Andrei Ralea, in regia acestuia.

Distributia:

  • Nae Stefan
  • Gina Moarcas
  • Eugen Francu
  • Cristina Torodoc
  • Silviu Dudescu
  • Andrei Netejoru
  • Regia: Andrei Ralea

Asistenta tehnica: Marcel Vladareanu

De multe ori ne intrebam care e logica, sensul sau adevarul ascuns al unor fapte sau evenimente. Descoperim uneori cauza sau similitudinea cu altele la fel . Incercam intrebari, dar rareori primim raspunsuri care sa ne convinga sau, mai degraba, sa ne convina. Asa incat, ne instalam confortabil in propria noastra parere refuzand sensul si adevarul real al intamplarilor. Dar, totusi, uneori simtim nevoia recuperarii acestora. Efortul acesta poate deveni adesea hilar si chiar inutil.

“In cautarea sensului pierdut” ne-o demonstreaza din plin. Intrebari ca: “Tata, de ce nu cade soarele? De ce au venit minerii? De ce a cazut guvernul? De ce ne e noua atat de rau si lor atat de bine?” etc. sunt aproape la fel cu cele pe care si le pun personajele din piesa. Totul se petrece aici ca intr-un carusel grotesc si comic al vietii noastre in fond. Gasim aici un amuzament de mare tristete dar si o pledoarie pentru morala individuala si moralitate publica (de fapt, aproape acelasi lucru).

Cocotat intr-un turn de fildes, un orice-fel-de-sef, numit de cei de sub el Al-de-sus, este detinatorul tuturor adevarurilor si al dreptatii pe care o imparte cum vrea. Cei care-i solicita adevarul nu sunt pentru el si gasca lui decat obiecte de amuzament si batjocura. Dar cat poate sa se perpetueze aceasta minciuna? Piesa aceasta nu ne da raspunsul. Dar poate ca acesta se afla in noi. Ia, sa cautam!

Biletele se vor achizitiona la intrarea in sala de spectacol.
Organizatori: Trupa de teatru GMG Esperom, Centrul Cultural Reduta 


Etichete:

cultura , teatru , Centrul Cultural Reduta , piesa de teatru , Trupa teatru GMG Esperom

Contact

Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe