Adaugă
Publicitate

Prezentare

Centrul Cultural German din Braşov vă invită în cadrul Festivalului de Teatru EuroArt la un spectacol al Teatrului Naţional de Tineret din Mannheim, care prezintă o adaptare după nuvela lui Heinrich von Kleist Michael Kohlhaas. Figura centrală a piesei este Kohlhaas iar ea este pusă în valoare de interpretarea excepţională a lui Uwe Topmann. Naraţiunea originalului este cu mult simplificată, piesa concentrându-se pe evoluţia sufletească şi morală a protagonistului: Kohlhaas este un negustor de cai; are o avere considerabilă, o căsnicie fericită, duce o viaţă desăvârşită, până într-o zi când este victima unei glume proaste şi este nevoit să-şi cedeze cei mai buni cai baronului de Tronka. Kohlhaas îşi cere drepturile, însă nimeni nu-l ascultă – nici baronul, nici statul. Şi astfel Kohlhaas îşi începe campania personală de răzbunare: îşi vinde întreaga avere, urmărindu-l necontenit pe baronul fugar şi incendiind sau distrugând toate oraşele în care acesta se ascunde. O armată de alţi nelegiuiţi se adună după Kohlhaas iar curând numele lui devine cunoscut peste tot. Până să conştientizeze întreaga situaţie, cetăţeanul cinstit s-a transformat într-un terorist criminal.

Piesa care rezultă cât şi evoluţia protagonistului aduc în discuţie probleme care sunt teribil de actuale: oare îi este permis omului să facă rău altor oameni într-un scop de dreptate, fiindcă însemnătatea acestui scop depăşeşte destinul individual al fiecăruia? Reiese o nedreptate, dacă se întâmplă în numele dreptăţii?

Adaptarea se bazează pe forţa limbii din original, dar şi pe forţa simplificării iar aceste aspecte se profilează datorită interpretării expresive a lui Uwe Topmann.

Biletele de intrare se pot procura la sediul Centrului Cultural German din str. Lungă 31, la preţul de 15 lei.
Informatii la tel. 0722303072


Etichete:

cultura , teatru , Festival , Centrul Cultural Reduta , Centrul Cultural German , EuroArt

Evenimente conexe

Contact

Organizator:

Centrul Cultural German

str. Lungă nr. 31, etajul 1 Cod 500035 Brasov

0268473104


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Evenimente conexe

Festivalul de Teatru EuroArt 2012

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe