Adaugă
Publicitate

intre 18:30 si 22:00 Program complet

Teatru

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1117 0

Prezentare

HAMLET ȘI NOI - spectacolul care transformă casele de patrimoniu în teatre pentru o zi, ajunge la Brașov

Centrul Cultural Reduta găzduiește miercuri, 3 iulie, de la ora 18:30, HAMLET ȘI NOI, un spectacol - laborator condus de actrița Antoaneta Cojocaru, organizat de Laboratorul de Artă.

HAMLET ȘI NOI este o adaptare contemporană, cu impact social, a piesei “Hamlet” de W.Shakespeare care expune evoluția personajelor lui Shakespeare, oglindă pentru societatea de astăzi. Este un spectacol itinerant care se joacă în case de patrimoniu și muzee cu scopul de a promova arhitectura caselor cu istorie și locurile de importanță culturală, parte din identitatea României, dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra degradării patrimoniului cultural urban. Spectacolul inspiră prin diversitatea formelor artistice pe care le pune în scenă (teatru, dans, muzică), performanța actorilor și viziunea regizorală a Antoanetei Cojocaru. În plus, spectatorii vor lua parte la vizionarea unor proiecții video, care potențează jocul actoricesc și evidențiază ciclicitatea evenimentelor istorice și actualitatea problematicii “a fi sau a nu fi”.

Spectatorii vor avea oportunitatea să vadă în scenă 20 de actori tineri, vii în simțire, care își asumă să pună în scenă realitatea pe care o trăiesc în România zilei de azi.

Proiectul se bucură de participarea lui Adrian Ciobanu, actor al teatrului Bulandra de peste 26 de ani, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români.

Spectacolul va fi însoțit de o expoziție a doi artiști vizuali care au îndrăgit spectacolul HAMLET ȘI NOI încă de la primele interacțiuni și au creat lucrări care dezvăluie viziunea lor asupra actului artistic - portrete ale actorilor în cărbune realizate de Florin Bârză și lucrări abstracte, acrilic pe pânză, care relevă scenele esențiale ale piesei din perspectiva artistei Diana Lemnaru. Expunerea acestor lucrări are în vedere completarea mesajului transmis de spectacol și pătrunderea în universul shakespearian.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la adresa de e-mail: .



Laboratorul de Artă este o organizație care are ca scop crearea și promovarea proiectelor culturale de impact din România. Printre activitățile în curs de derulare și planurile de viitor ale Laboratorul de Artă se regăsesc inițiative, precum: spectacole de teatru, cursuri de dezvoltare personală prin artă, evenimente care aduc publicul și artiști împreună, proiecte de promovare a tinerilor artiști, master class-uri.

Proiect co-finanțat de AFCN, produs de ASOCIAȚIA LABORATORUL DE ARTĂ.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe