Adaugă
Publicitate

Prezentare

Grigore Leșe, cel mai cunoscut interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar la Brașov,

A horit prin toată lumea, iar cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele. La Brașov, va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre. Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

„Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană” (Grigore Leşe).

Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe