Adaugă
Publicitate

de la 14:00 Program complet

Teatru

Centrul Cultural Reduta

Teatrul Particular Braşov

30 lei; pensionar 15 lei; student 15 lei; elev 15 lei

Imbunatățește Sesizează

734 0

Prezentare

Festivalul Monodramei Independente Ediția întâi

Bilete online aici

https://www.bilet.ro/eveniment/de-ce-vreau-sa-fiu-actor-cu-radu-lupu-festivalul-monodramei-independente-editia-i-9058-27788

Un spectacol cu Radu LupuUn spectacol despre pasiune, despre viața adevărată, despre dragoste, dezamăgiri și simțiri.
Ce am încercat să creez eu, cu ajutorul textului lui Robert Mauro, este un vis – VISUL DE A FI LUCID.
Suntem locuiţi de vise. Vin, pleacă, ne urmăresc o noapte sau o viaţă. Dimineaţa pipăim neîncrezători himerica lor prezenţă, alteori ne înghiontesc pe un drum la care nicicând nu ne-am fi aşteptat. Proiecţia unui joc secund ajunge pe pragul unei materializări. Da sau nu?
Dar e de-ajuns să ai un vis, cum ar fi visul de fi actor? E de-ajuns să simţi că-ţi fierbe în sânge?
Aşa că într-o sală de teatru, obişnuită aproape, publicul este chemat la un concurs, o audiţie. O provocare, ca în faţa unei oglinzi întoarse, pentru a descoperi de fapt ce înseamnă a fi actor, de a înţelege ce înseamnă a rosti nişte cuvinte pe scenă în faţa unor feţe care aşteaptă. Este actorul o voce a celui din public?
Un actor se deschide direct în fața publicului și explică trăirea sa imensă pentru Teatru, dar și dedesubturile meseriei de actor. Contactul cu publicul este direct, nemijlocit, se cântă, se recită, se spun texte cele din piesele de teatru, iar la final – concluzia: „M-ați crezut? Uite de-asta vreau să fiu actor!” Cortina cade.
Este poate vorba aici de dorinţa secretă a unui outsider de a atinge clipa dulce a unei „răzbunări” spirituale, este mereu ardoarea de a convinge... Pe cine? Pe noi, pe cei din sală, pe cei care au nevoie de un actor, pe cei care controlează industria aceasta a teatrului. Este mereu şi îndoiala, este lupta între ceea ce simţi tu însuţi şi ceea ce încearcă toţi ceilalţi să te convingă să simţi.
Un actor se înfăţişează în faţa publicului cu o „disperare tăcută” de a-i face să creadă, poate nu prin lista lungă a unor roluri sau a unor poezii, ci poate chiar tocmai prin el, cel dintre „roluri” - actorul adevărat. Actorul una cu personajul, aşa cum publicul este avertizat de la început : „Cine eşti tu, cine e persoajul tău... să deveniţi una...”.
Un spectacol născut exact din setea de a juca. Un spectacol scris de un generos autor dramatic de peste Ocean şi promovat tot cu generozitate de către Anca Sigartău care a ieşit de asemenea în faţa publicului cu propriu său vis, chiar şi dupa un lung timp al confirmărilor.
Un spectacol despre poezie, ca soluţie pentru lumea în care trăim. „Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul să fiu actor şi ăsta-i un vis extraordinar!” (Robert Mauro) Şi „când ai un vis şi reuşeşti să-l vizualizezi foarte bine, atunci mergi până la capăt şi nu te lăsa!” (Michael Flatley). Nu este doar un spectacol, este un dor de oameni, O ÎNTÂLNIRE LA TEATRU...Proiect cofinanțat de
Primăria Municipiului Brașov

Contact

Organizator:

Teatrul Particular Braşov

Brașov, str. Piata Enescu nr.2

0799.977.357


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6359

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe