Adaugă
Publicitate

- de la 18:00 Program complet

Teatru

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1388 1

Prezentare

Centrul Cultural Reduta organizează în perioada 7-9 iulie 2017, a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Garofița Pietrei Craiului”, eveniment care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică.

Ediția din acest an celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile, ansambluri de dansuri românești, minorități și comunități naționale (maghiară, germană) și ansambluri internaționale din Polonia (Folk Dance Group „Poznan”), Grecia (Ansamblul “Silogos Thrakon Komotinis”), Serbia (Ansamblul „KUD Prvi Partizan”), Bosnia-Hertegovina (“Ansambl Tenelija”) și Bulgaria (Ansamblul ”Vidin”). Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a tarilor participante, dar si ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.

Vineri, 7 iulie, la Făgăraș, spectacolul va avea loc în Piața Republicii, începând cu ora 18:00, urmând ca sâmbătă, 8 iulie, ansamblurile invitate să susțină un program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă, la Castelul Bran și la Cetatea Prejmer. Duminică este ziua dedicată brașovenilor, când va avea loc parada costumelor populare (începând cu ora 17:00) și spectacolul de gală, în Piața Sfatului. Pe lângă ansamblurile internaționale, la spectacolul de gala vor participa și Ansamblurile Poienița și Korona, ale Centrului Cultural Reduta.

Seara de gală va fi deschisă cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de Ansamblul Instrumental ”Țara Silvaniei”.

www.centrulculturalreduta.ro

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe