Adaugă
Publicitate

- de la 19:00 Program complet

Teatru

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

40 lei; student 20 lei; elev 20 lei

Imbunatățește Sesizează

1311 1

Prezentare

În perioada 1-6 octombrie 2018, Centrul Cultural Reduta organizează Festivalul de Teatru politic ”Scenele Memoriei”, eveniment ce se doreşte a fi un exerciţiu de memorie individuală şi colectivă. Festivalul propune spectacole despre evenimente, teme şi dileme pe care nu ar trebui să le uităm, pe care nu ar trebui să le evacuăm din preocupările noastre. Ceea ce suntem noi astăzi, ceea ce gândim şi ceea ce facem, iluziile dar şi greşelile noastre, visele dar şi renunţările noastre, sunt partea vizibilă a unui iceberg. Ori teatrul are această capacitate de a deschide ferestre spre combustiile interioare ale istoriei, să ne readucă în faţă dramele sau accidentele istorice care ne-au structurat fiinţa, care ne-au modelat vrând-nevrând.

Prima ediție a festivalului aduce o selecție de spectacole provocatoare, într-un program special, dedicat publicului iubitor de teatru: ”Occidental Express”- Trap Door Theatre Chicago, ”Republica Melania”-Teatrul Odeon București, ”Seceta Roșie”- Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași, ”Aventura”-Teatrul Sică Alexandrescu Brașov, ”Jurnal de România”- Teatrul Andrei Mureșanu Sf.Gheorghe. Programul cuprinde și un spectacol-lectură, ”Ubu Rege” de Alfred Jarry, în interpretarea actorilor brașoveni Viorica Geantă-Chelbea și Mihai Bica.

De asemenea, publicul va avea ocazia unei întâlniri cu dramaturgul Cornel Teulea, în cadrul lansării celor două cărți de teatru politic: Capitalul lui Marx se întoarce ca eveniment cuantic și ucide pisica lui Schrodinger, Ed. Eikon, București, 2016 și Teatru minut, Ed. Școala Ardeleană, Cluj Napoca, 2017.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta și online, pe www.biletebrasov.ro. Elevii și studenții beneficiază de reducere pentru toate spectacolele. La spectacolul ”Aventura”al Teatrului Sică Alexandrescu, pensionarii vor avea intrarea liberă.

Programul festivalului:

LUNI, 1 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00
TRAP DOOR THEATRE CHICAGO
"OCCIDENTAL EXPRESS" de Matei Vișniec

MARȚI, 2 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00
TEATRUL ODEON BUCUREȘTI
”REPUBLICA MELANIA” de Irina Nechit

MIERCURI, 3 OCTOMBRIE 2018, ORA 17:00
LANSARE DE CARTE -Dramaturgul Cornel Teulea și prezentarea celor două cărți de teatru politic: Capitalul lui Marx se întoarce ca eveniment cuantic și ucide pisica lui Schrodinger, Ed. Eikon, București, 2016 și Teatru minut, Ed. Școala Ardeleană, Cluj Napoca, 2017.

MIERCURI, 3 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00 (la Centrul Cultural Reduta)
TEATRUL ”SICĂ ALEXANDRESCU” BRAȘOV
”AVENTURA”
Adaptare după „Somnoroasa aventura” de Teodor Mazilu

JOI, 4 OCTOMBRIE 2018, ORA 17:00 (Sala Arlechino)
SPECTACOL LECTURĂ ”UBU REGE” după Alfred Jarry
Cu: Mihai Bica și Viorica Geantă- Chelbea

JOI, 4 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00
TEATRUL ”ANDREI MUREȘANU” SFÂNTU-GHEORGHE
”JURNAL DE ROMÂNIA”

VINERI, 5 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:00
TEATRUL NAȚIONAL ”VASILE ALECSANDRI” IAȘI
”SECETA ROȘIE”, după „Cartea foametei” de Larisa Turea

Prezentarea completă a evenimentelor se află pe site-ul www.centrulculturalreduta.ro sau pe pagina de facebook dedicată festivalului.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe