Adaugă
Publicitate

Prezentare

RO

„Dispariții” de Elise Wilk povestește istoria unei familii de sași transilvăneni, din 1945 până în zilele noastre. Povestea este structurată în trei părți, în jurul a trei perioade cruciale pentru istoria României: 1944-1945 (când a avut loc deportarea etnicilor germani în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică), 1989-1990 (Revoluția, urmată de exodul în masă a minorității germane) și 2007 (anul aderării României la Uniunea Europeană).

Rolul principal în spectacolul regizat de Sebestyen Aba este jucat de cunoscuta actriță de teatru și film Eniko Szilagyi, care astfel revine după mulți ani de absență pe o scenă din România. Eniko Szilagyi este cunoscută publicului român pentru cele peste 20 de roluri în filme ca „Secretul lui Bachus”, „Ultima noapte de dragoste”, „Bietul Ioanide” sau „Misterele Bucureştilor”. A părăsit România cu șase luni înaintea Revoluției din 1989, iar în prezent trăiește la Paris.

Distribuția:
SZILÁGYI ENIKŐ
BAJKÓ EDINA
SCURTU DÁVID
SZABÓ JÁNOS SZILÁRD
TÓTH ZSÓFIA
SEBESTYÉN ABA

Regie: SEBESTYÉN ABA
Muzica: CÁRI TIBOR
Violoncel: DOMAHIDI KATA și VILHELEM ANDRÁS
Costume și decor: SÓS BEÁTA
Asistent regie: MÁTHÉ BARBARA
Dramaturg: CSEKE TAMÁS
Traducerea: ALBERT MÁRIA

Spectacolul se joacă în limba maghiară cu supratitrare în limba română și va fi urmat de o discuție cu publicul, moderată de Robert Elekes.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Producător: Yorick Studio Tg. Mureș
Un proiect susținut de: Fondul Bethlen Gabor, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Ministerul Resurselor Umane din Ungaria (EMMI).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Prețul bilet: 25 RON
Biletele se pot achiziționa online: http://bit.ly/38yjOm8 sau la casieria Reduta

.................................................................................

HU

Elise Wilk „Eltűntek” című drámája egy erdélyi szász család történetét meséli 1944-től napjainkig. A történet három részre tagolódik, Románia történelmének három kulcsfontosságú eseményéhez kapcsolódva: 1944-1945 (mikor a németeket szovjet munkatáborokba deportálták), 1989-1990 (a romániai forradalom, melyet a német kisebbség tömeges kivándorlása követett) és 2007 (Románia csatlakozása az Európai Unióhoz).

A Sebestyén Aba rendezte előadás főszereplője a közismert szinész -és filmszinész-nő Szilágyi Enikő, aki romániai szinpadokon való hosszú kimaradás után megint visszatér. Szilágyi Enikő a 2o filmszerepéért is ismert a román közönség elött pl „Secretul lui Bachus”, „Ultima noapte de dragoste”, „Bietul Ioanide” vagy „Misterele Bucurestilor”. A 89-es forradalom elött hat hónappal elhagyta Romániát és jelenleg Párizsban él.

Szereplők:
SZILÁGYI ENIKŐ
BAJKÓ EDINA
SCURTU DÁVID e.h.
SZABÓ JÁNOS SZILÁRD e.h.
TÓTH ZSÓFIA e.h.
SEBESTYÉN ABA

Rendezte: SEBESTYÉN ABA
Zeneszerző: CÁRI TIBOR
Zenészek: DOMAHIDI KATA, VILHELEM ANDRÁS
Díszlet és jelmezterv: SÓS BEÁTA
Rendezőasszisztens: MÁTHÉ BARBARA e.h.
Dramaturg: CSEKE TAMÁS e.h.
A szöveget fordította ALBERT MÁRIA

A z előadás magyar nyelven játszódik román forditással és utána közönség találkozó Elekes Róbert moderátorral.

A Kultúraközi párbeszéd a kortárs dráma tükrében című projekt tizedik kiadásának támogatói a Bethlen Gábor Alap, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

A 2020 márciús és május közötti időszak országos turnéja alkalmával az Eltűntek cimű előadás társtámogatója az AFCN.

Egy jegy ára 25 RON.
http://bit.ly/38yjOm8

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Centrul Cultural Reduta

0268415706

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe