Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Teatru

Teatrul Sică Alexandrescu

Teatrul Sică Alexandrescu

categoria I - 11 lei; categoria II - 9 lei; elevi, studenţi, pensionari: 5 lei

0268412969, 0268416699

Imbunatățește Sesizează

5906 4

Prezentare

Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov vă invită la o seară specială pentru a degusta... Fazanul (Le dindon), savuroasa comedie a lui George Feydeau. Dramaturgul francez este binecunoscut pentru farsele şi vodevilurile sale. În perioada Belle Epoque, al cărui reprezentant este şi Feydeau, acestea au avut o foarte pronunţată dezvoltare, punând bazele unui gen cu foarte multă culoare, mai ales în teatrul francez: comedia bulevardieră.

Dar, cu cine ne vom întâlni la această degustare... de comic? În primul rând cu Pontagnac. Un cuceritor înveterat. El o urmăreşte pe frumoasa Lucienne până acasă, făcându-i avansuri. În timpul acesta, apare soţul Luciennei, care nu este altul decât Vatelin, un bun prieten de-al lui Pontagnac. Vatelin, cunoscându-l bine pe Pontagnac, îl iartă. Dar, un eveniment neaşteptat va semăna discordie: Maggy, fosta amantă a lui Vatelin, de pe vremea când acesta era la Londra, îl vizitează... De acest fapt profită Pontagnac, care îi spune Luciennei că Vatelin o înşală... Sătulă de escapadele soţului său, doamna Pontagnac, decide, la rândul ei, să divorţeze. Urmează o serie de împăcări şi despărţiri spectaculoase, pentru ca, în final, toată lumea să fie fericită... Doar Pontagnac este cel care va rămâne pe dinafară...

În această încrengătură de relaţii îi veţi putea întâlni pe: Demis Muraru, Maria Gârbovan, Marius Cisar, Oana Hodade, Ligia Stan, Gabriel Costea, George Custură, Viorica Geantă Chelbea, Bianca Zurovski, Mihai Bica, Mirela Borş, Oana Hui, Mircea Jida, Ciprian Mistreanu, Relu Siriţeanu.
Regia este semnată de Cristian Hadji Culea, decorul îi aparţine lui Ştefan Caragiu, iar costumele, Lilianei Cenean.
Coregrafia: prof. Doina Enache (profesor fondator Sudio “Tango Nada Mas” Braşov) si Csongor Kicsi.

Avanpremiera a avut loc vineri, 4 mai 2012, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu”.


Etichete:

teatru , spectacol , Teatrul Dramatic , stagiune , comedie , eveniment cultural , Fazanul , George Feydeau , Le dindon

Contact

Organizator:

Teatrul Sică Alexandrescu

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Teatrului, nr. 1,Brasov

0268412969, 0268416699, 0268418850

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe