Adaugă
Publicitate

recomandat

de la 19:30 Program complet

Operă

Opera Braşov

Opera Braşov

30 lei; 20 lei cu reducere

Imbunatățește Sesizează

4126 0

Prezentare

Opera Braşov vă invită la cea mai cunoscută operă buffă din istoria genului "Barbierul din Sevilla" de G. Rossini.

G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian si aduce o adevarata revitalizare a spiritului teatral.Echilibrul dramaturgic,subiecte simple dar scriitura complexa pentru voci, sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului si de usurinta cu care creaza capodopere.

Premiera a fost un fiasco,dar ca multe alte asemenea cazuri in istoria Operei,”Barbierul din Sevilla”,nu numai ca rezista timpului dar ramane si un simbol al operei comice.
Figaro,barbier,doctor,muzician si poet…. iubit de toata Sevilla, priceput cum este la toate,afla ca indraznetul Conte Almaviva este indragostit de tanara,bogata si frumoasa Rosina.. Fata este insa pazita cu strasnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo,care intentioneaza sa se casatoreasca cu ea,pentru a intra in posesia averii sale..Dar Rosina il iubeste pe Conte,care-i canta serenade sub fereastra. Sperantele Contelui se afla in mainile vicleanului Figaro, care ispitit de aurul promis, devine petitorul Rosinei in favoarea Contelui. Figaro reuseste sa impleteasca o adevarata panza de paianjen si folosind nenumarate trucuri si masti,ii uneste in final pe cei doi indragostiti fara sperante,chiar inainte ca Rosina sa devina sotia doctorului Bartolo.

Cu acest subiect comic, o muzică uluitoare, model de concizie şi logică teatrală „Bărbierul din Sevilla”, îşi păstrează neumbrită prospeţimea aproape două secole şi cu siguranţă ...mult după ....

Regia: Carmen Dobrescu
Dirijor: Constantino Martinez Orts (Spania)
In distributie: Adrian Mărcan (Figaro), Liviu Iftene(debut)-Contele Almaviva), Asineta Răducan (Rosina), Stefan Schuller (Bartolo), Dan Popescu (Basilio), Cristina Roşu (Berta), Marian Reşte (Fiorello), Aurel Aron (notarul), Traian Ichim, Cosmin Marcovici, Gabriel Oană, Gabriela Hazarian, Cristian Fieraru, Petre Burcă.

Participă Corul şi Orchestra Operei Braşov

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268 419380, cu program: Marţi – Vineri 11 – 18.


Etichete:

cultura , opera , Opera Brasov , spectacol , stagiune , Barbierul din Sevilla

Contact

Organizator:

Opera Braşov

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991

Urmează în Braşov 6086

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe