Adaugă
Publicitate

Prezentare

Spectacol pentru copii de Silvia Kerim si Marius Teicu „Gulliver în ţara piticilor”, - spectacol pentru copii, in regia Andei Tabacaru este realizat dupa scenariul Siviei Kerim, avand la baza romanul scriitorului englez Jonathan Swift, „Aventurile lui Gulliver”.

Povestea lui Gulliver, ca orice poveste, are cateva mesaje importante pentru cei mici ca sa poata creste oameni frumosi ,oameni adevarati: prietenie, cunoaştere, adevăr şi minciuna...

”In urma naufragiului , Gulliver se trezeste pe o insula stranie (numita Lilliput ), în formă de pălărie, inconjurat de fiinte mici si ciudate care reusesc cu eforturi fantastice ,sa transporte pe uriasul Gulliver, in capitala, la palatul regelui si printesei Iasomy

Regele este unul rau ,autoritar ,obligandu-si supusii la eforturi mari ,care-i depaseseau ,dar nimeni nu trebuia sa spuna ceva ,toti pretinzand ,mintind ca sunt fericiti,ca traiesc minunat ,intr-o tara cu un rege bun. Altfel Piticul –Serif ar fi luat masuri ,deloc usor de suportat de suspusii liliputani . De aceea tinutul poate fi numit : Insula Minciuna . Regele are două pasiuni: ceasurile cu cuc şi un joc numit Bâza. Piticii, spre a-i face jocul Regelui, sunt nevoiti sa actioneze mecanisme mult prea mari si grele pentru puterile lor.

Gulliver este adus in capitala, la palat.Regelui ii vine ideea de a-l folosi pe urias in lupta cu cu vechiul lui dusman de pe alta insula numita Blefuscu ,care-i capturase flota.

Gulliver, printr-o vraja (ca in orice poveste ) este adus la marimea piticilor liliputani.Acum ,pentru ca seamana ,reusesc sa-si invinga sfiala , sa devina prieteni ,Gulliver povestind despre tara sa,Britania,despre regina tinutului sau atat de diferit . ..Liliputanii si regina Iasomy devin din ce in ce mai interesati ,incep sa se imprieteneasca si chiar il roaga pe Gulliver sa-i duca in tara sa si sa-i scape de regele tiran care niciodata nu se tine de cuvant ... Gulliver are un plan : ii va aduce regelui flota daca el, regele promite ca ii va reda libertatea . Regele promite iar Gulliver merge sa-i aduca inapoi flota.

Intre timp,pe insula Liliput ,regele autoritar isi continua viata sa cu ceasurile si jocul „Baza’ . La intoarcerea lui Gulliver cu flota salvata,toti locuitorii liliputani sunt uimiti sa vada ca regele se tine de cuvant si ii reda libertatea lui Gulliver. ” REGELE N-A MINŢIT!! REGELE A SPUS ADEVĂRUL!”- izbucnesc toti in strigate de bucurie . De acum viaţa piticilor şi a prinţesei Iasomy va fi astfel mult mai frumoasă ”

Muzica spectacolului, creată de compozitorul Marius Ţeicu, este extrem de melodioasă şi sugestivă. Spectacolul are multă vivacitate, dar şi multe învăţăminte despre adevar si minciuna . Toti copiii vor intelege că minciuna nu ajută la nimic, ca o viata in care se minte devine grea si urata .

Decorul este variat şi colorat, povestea este animata de cântece ritmate cu pitici si cu printese,samba pisicilor,inamic rock ,’jocul „ Bâza” … care tin spectatorii mari si mici ,intr-un interes permanent cu ceea ce se petrece pe scena.

Artistii Operei Brasov cântă şi dansează, înfăţişand micilor spectatori întâmplări cu un urias, cu o regină frumoasă şi nefericită-Iasomy-, cu un rege rau dar care se schimba ...si multe alte lucruri care pot fi vazute si ascultate de cei ce se vor afla la spectacol.

Copii, fiti cuminti, dormiti, mancati, invatati, apoi ... ”luati-va parintii si bunicii de manute” si veniti la OPERA BRASOV! „Gulliver in Tara Piticilor” va asteapta!

Regia: Anda Tabacaru- Hogea
Scenografie: Rodica Garştea
Coregrafie: Nermina Damian
Regie scena: Dan Antipa

Participă Corul si Ansamblul de Balet – OPERA BRASOV.

Din distribuţii anterioare: Gulliver: Mugurel Oancea,Regele: Nicolae Zaharia,Printesa Iasomy: Maria Petcu, Alina Ichim,Pitic 5 (fricos): Cristian Dicu,Pitic 7 (Barba-Cot): Bogdan Mirica, Pitic 9 (zis Seriful): Cristian Fieraru, Corina Klein

Text prezentare: Cornelia Petre.
Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268 419380. Program: marti - vineri de la orele: 10 - 17.


Etichete:

cultura , copii , educatie , Opera Brasov , stagiune , Gulliver in tara piticilor

Contact

Organizator:

Opera Braşov

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991

Urmează în Braşov 5646

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe