Adaugă
Publicitate

Prezentare

Muzica recitalului este din repertoriul clasic universal, iar sonete de dragoste apartin lui de Adrian Munteanu si fac parte din ultimul sau volum FEMEIE !…(Sonete 5), editura Minerva, Bucuresti, 2009. Vom asista, asadar, la o evolutie in calitate de autor si interpret.

Iata numai câteva referinţe despre cvartetului Gaudeamus :

„Gaudeamus este un grup cu o grozavă imaginaţie şi iniţiativă. Am fost impresionat de profesionalismul şi integritatea lor, sunt încrezator în succesul lor”. (Dr. Hugh Maguire, Advanced Musical Studies Britten-Pears School of Aldeburgh, UK)

„A fost o plăcere să-i ascult. Am fost impresionat de seriozitatea cu care abordează lucrările de muzica de cameră, de abilităţile tehnice şi muzicale, şi de felul concentrat în care interpretează opere ale diferiţilor compozitori”. (Thomas Kakuska, Alban Berg Quartet)

„Tenacitatea, disciplina şi exercitiul şi-au arătat rezultatele, şi acum quartetul Gaudeamus este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune grupuri de interpretare artistică din România”. (Dan Prelipceanu, Cvartetul Voces)

Adaugam câteva păreri despre sonetele lui Adrian Munteanu, venite din partea unor scriitori cu reputaţie :

“Sonetele poetului Adrian Munteanu au multe alte calităţi pe lângă simpla stăpânire a meşteşugului şi a formei fixe. Sunt sonete moderne, de o manieră viguroasă şi acidă, care dau prospeţime formei clasice de sonet. Nu lipsesc însă nici suavităţile, nici sentimentul melancolic al trecerii timpului şi-al degradării încete a tuturor lucrurilor. Mai ales poemele cu temă erotică excelează în expresivitate”. – Mircea Cărtărescu

“In sonetele sale, Adrian Munteanu cultiva ardoarea erotică specifică acelui “dolce stil novo” despre care a vorbit Dante atunci când s-a referit la Guido Guinizzelli. El reuşeşte să menţină treaz interesul cititorului pentru un gen liric revizitat, astăzi, doar de cei mai curajoşi. Nu mă îndoiesc că virtuozitatea sa prozodică va stârni plăcerea îndrăgostiţilor şi nu numai a acestora”. – Marin Mincu

“ Adrian Munteanu este un maestru al endecasilabului. Am sub ochi “experimentele” pangramatice şi remarc, admirativ, că maxima virtuozitate nu impietează asupra sentimentului, a emoţiei…” – Şerban Foarţă


Etichete:

cultura , Filarmonica Brasov , muzica , recital , Adrian Munteanu , Gaudeamus , MAB , muzeu , Muzeul de Arta , poezie

Contact

Loc de desfășurare:

B-dul Eroilor 21 A (langa Hotel Capitol) cod postal 500030 Brasov

0268477286

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe