Adaugă
Publicitate

recomandat

de la 19:30 Program complet

Operă

Opera Braşov

Opera Braşov

Intrarea la acest recital este liberă

Imbunatățește Sesizează

1673 0

Prezentare

Sâmbătă, 15 septembrie 2012, ora18.30, în sala Operei, colectivul Operei Braşov aduce un ultim omagiu regretatei soprane MIRELA ZAFIRI, în cadrul unui recital.

Vor fi prezenţi: familia Mirelei Zafiri, Georgeta Stoleriu - profesorul ei de canto din Bucureşti, Stela Drăgulin - decanul Facultăţii de Muzică Braşov.

Numele tău: MI-RE-LA - note vesele zburdând pe portativele sufletelor noastre.
ZAFIRI... venind poate de la “ZEFIR”... adiere caldă de vânt lin de primăvară, aşa cum ţi-a fost trecerea, aşa cum ţi-a fost eleganta-ţi apariţie pe scenă.
Mi-Re-La ZAFIRI - câtă melodie în numele tău! Ce muzică rostită, ce sunete Dumnezeieşti - clape de pian, corzi de vioară, harpă fermecată!
„Adio, Mirela!” – au şoptit îndureraţi colegii tăi din Operă când clopotul le-a dat vestea–durere .
„Îţi mulţumim, Mirela!”- au şoptit din nou colegii tăi de la Operă.
Cântul tău, zâmbetul tău terminând întotdeauna într-un râs vesel de copil, ne vor însoţi şi astăzi şi mâine... mereu.
TU, Mirela, în sălile de repetiţie, TU, Mirela, pe culoarele Operei, dar mai ales TU, Mirela pe scenă, ne-ai lăsat amintiri care ne fac mai buni, mai frumoşi, mai bogaţi. Cu toţii ştim însă... că vom fi mai trişti fără tine!
O umbră neagră aşterne doliu pe Pământ. O stea a ales... sau a fost aleasă... să strălucească de sus. În lumina ei, noi, cei de aici de jos, ne ştergem, neputincioşi, lacrimi de durere, lacrimi de dor de... Mirela Zafiri!
Moartea firească, dar mereu nedreaptă, aşterne din nou durerea. Şi totuşi... este ceva de spus despre „nespaima” de moarte: „Nu-mi este frică, moarte, de tine! Îmi este decât milă! O milă imensă, îmi este de tine! Că tu nu ai mamă care să-ţi moară! Şi nici copii, vreodată nu ai pierdut! Tu n-ai plâns niciodată... şi niciodată n-ai râs! Neagră şi hâdă nicicând, NIMENI PENTRU TINE NU A CÂNTAT!”.
Text: Cornelia Petre 


Etichete:

cultura , recital , Opera Brasov , Mirela Zafiri

Contact

Organizator:

Opera Braşov

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991


Loc de desfășurare:

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991

Urmează în Braşov 6300

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe