Adaugă
Publicitate

Prezentare

Master-class la Opera Brasov, ediţia a III-a, 1-15 septembrie 2008Opera Braşov îşi deschide porţile tinerilor interpreţi de operă cu master-class-ul internaţional ediţia a III-a. Soliştii vor lua parte la pregătirea a două opere de G. Bizet: Carmen şi Pescuitorii de Perle. Programul se va desfăşura în perioada 1-15 Septembrie 2008. Opera Braşov a creat acest program în colaborare cu Théâtre Lyrichorégra 20, din Montreal, în cadrul Programului Internaţional Jeunnes Ambassadeurs Lyriques. Obiectivul este acela de a oferi tinerilor solişti sub 35 de ani, ocazia de a evolua pe scena unei opere profesioniste, alaturi de un personal artistic si tehnic specializat şi, deasemenea, de a dezvolta cunoştinţele acestor tineri în repertoriul liric francez. Timp de două săptămâni soliştii vor participa la repetiţiile a doua opere de G. Bizet: Carmen şi Pescuitorii de Perle. La sfârşitul acestui program cursanţii merituoşi vor evolua, în două reprezentaţii cu aceste două titluri, pe scena Operei Braşov, cu costume, decor, machiaj, lumini şi orchestră. Cei mai valoroşi pot obţine audiţii cu directorii celor două teatre (Opera Braşov şi Théâtre Lyrichorégra 20), parteneri ai Programului Internaţional Jeunnes Ambassadeurs Lyriques sau angajamente pentru spectacole pe scena Operei Braşov. profesori de seama in cadrul evenimentului:
  • Dr. CRISTIAN MIHĂILESCU (România) Regizor şi Director General al Operei Braşov, profesor clasa de opera - Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti . Este membru al Academiei Europene de Teatru Muzical din Viena. Susţine cursuri de regie în Japonia, China, Cehia, Canada. Membru permanent al juriilor concursurilor internaţionale de Canto din Marmande (Franţa) şi „Julian Gayarre" din Spania. A regizat spectacole de operă în Franta, Italia, Bulgaria, Japonia, etc.
  • ALAIN NONAT (Canada) Director Artistic şi Director General al Teatrului Lyrichorégra 20 din Montreal. A creat o serie de programe internaţionale, susţine master-classes de interpretare în Republica Cehă, Franţa, Canada, Olanda, Slovacia, Coreea de Sud, România şi China. Este membru al juriilor unor renumite concursuri internaţionale de Canto din Belgia, Cehia, Franţa, Italia, Portugalia, Spania şi Slovacia. A creat în China un program naţional de audiţie pentru tinerii solişti chinezi. Este co-fondatorul şi co-director artistic al Centrului Liric Internaţional "Sichuan".
Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380 şi la Agenţia Operei din str. G. Bariţiu nr. 20, tel. 0268-471889. Pentru alte informatii, accesati www.opera-brasov.ro

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe