Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Operă

Sala Patria

Opera Braşov

20 lei si 10 lei

0268 419 380

Imbunatățește Sesizează

2711 1

Prezentare

Opera Braşov prezinta miercuri, 9 aprilie 2014, de la ora 19, in Sala Patria, concertul vocal simfonic "Stabat Mater”

Compozitor: Gioacchino Rossini
Dirijor: TRAIAN ICHIM
Dirijor Cor: Ciprian Tutu
Participă CORUL si ORCHESTRA OPEREI BRASOV

Gioacchino Rossini este cunoscut in randul melomanilor prin lucrarile sale pline de verva si culoare, apartinand genului muzical –OPERA –de unde ii vine de altfel si marea sa celebritate „Stabat Mater” este singura lucrare a lui Rossini apartinand genului sacru. Este deosebit de apreciata in intreaga lume prin melodica inspirata si caracterul dramatic bine evidentiat in scriitura vocal-instrumentala.

„Stabat Mater”- prin muzica sacra inchinata Maicii Domnului indurerate dupa crucificarea Fiului, invita ascultatorul la o reflexie ,o meditatie asupra patimilor Maicii Domnului . Fiecare dintre noi simtim nevoia la reculegere spirituala ,nevoie care creste in special in perioada Sarbatorilor de Paste, acesta fiind si motivul programarii spectacolului in acest spatiu temporal.

Concertul vocal –simfonic de la Sala Patria ,oferit de Opera Brasov este un spectacol extraordinar nu numai prin emotiile transmise prin componistica dar si prin distributia de exceptie a solistilor : o soprana de o sensibilitate speciala si o voce perfect potrivita genului sacru- CRISTINA RADU -alaturi de o mezzo-soprana renumita in tara si in afara- CARMEN TOPCIU,un tenor rasfatat de publicul brasovean - LIVIU IFTENE si un valoros invitat de la Opera Nationala din Cluj –PETRE BURCA.

Un alt element ce creste spectaculozitatea evenimentului este CORUL OPEREI BRASOV condus de CIPRIAN TUTU cu cei 50 de membri ai sai printre care si 16 studenti de la Facultatea de Muzica ,oferind suflul tineretii si bucuria lor de afirmare .

TRAIAN ICHIM, tanarul dirijor al Opereui Brasov este „mana’ forte dar sensibila ce armonizeaza perfect munca si talentul, oferind un spectacol remarcabil.

Biletele se vand la sediul Operei Brasov din str Bisericii Romane, nr 51, tel.: 0268 419 380.
Program: luni – vineri orele 10-17. si cu o ora inainte de spectacol, la PATRIA


Etichete:

cultura , concert simfonic , opera , Opera Brasov , Sala Patria , concert vocal

Contact

Organizator:

Opera Braşov

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe