Adaugă
Publicitate

de la 19:30 Program complet

Operă

Opera Braşov

Opera Braşov

30 lei; 20 lei cu reducere

0268 419 380

Imbunatățește Sesizează

2697 0

Prezentare

Opera Braşov vă invită la Cavalleria Rusticana, operă de Pietro Mascagni şi Paiaţe, operă de Ruggiero Leoncavallo.

Acum, cu puţin înaintea unei sărbători atât de preţuită de români,Opera Braşov vă invită, cu aceste celebre lucrări care figurează în repertoriul curent al teatrelor de gen,. la o seară de adâncă încărcătură emoţională.
-“Cavalleria Rusticana” şi “Paiaţe”,două titluri într-un singur spectacol, Pietro Mascagni şi Ruggiero Leoncavallo, doi compozitori,exponenţi ai VERISMULU- ultima epoca romantică italiană-
Actiunea din „Cavalleria Rusticana”se petrece chiar în ziua de Paşte,la sfârşitul anilor 1890. Este principalul motiv pentru care a fost aleasa, acum pentru un spectacol în săptămâna acestei mari sărbători religioase.
Opera lui Mascagni,într-un singur act,are o temă,o idee comună:drama- care a fost şi va rămâne un crâmpei din viaţa reală .
Ce femeie îndură uşor chinul de a fi părăsită de bărbatul iubit, pentru o alta mai frumoasă, mai ademenitoare! Nici Santuzza din „Cavalleria Rusticana”, nu-l poate lăsa pe Turiddu, Lolei …Il pierde însă pentru totdeauna, în braţele morţii...
In „Paiaţe ,Leoncavallo a dorit şi a reuşit să ofere spectatorilor, o frântură din viaţa artiştilor care,dincolo de scenă, se confruntă cu dureri şi bucurii,aceleaşi cu ale publicului său.

Text: Cornelia Petre

Dirijor: CRISTIAN OROŞANU
Regia: Cristian Mihailescu
Coregrafia: Nermina Damian

Distribuţia în data:

 • 2014-04-12: Paiaţe: Anda Pop, Cristian Mogoşan (Opera Naţională Cluj), Lucian Petrean, Adrian Mărcan, Cristian Dicu (debut).
  Cavalleria Rusticana: Asineta Răducan, Alfredo Pascu (Bucureşti), Oleg Ionese (Opera Naţională Cluj), Carmen Topciu (debut), Cristina Roşu
 • 2013-04-27: „Cavalleria Rusticana”: tenor Alfredo Pascu de la Teatrul de Opereta “Ion Dacian “ –Bucuresti , alaturi de artistii Operei Brasov: Ioana Margarit, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Valentin Marele.
  PAIATE în data : Stefan Ignat( Opera Nationala - Bucuresti ), Alfredo Pascu, alaturi de artistii Operei Brasov: Anda Pop, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Liviu Iftene.
  Dirijor: Giuseppe Carannante
 • 2012-04-11: „Cavalleria Rusticana”  Asineta Răducan, Gabriela Hazarian, Cristina Roşu, Sorin Lupu , Valentin Marele
  PAIATE: Valentina Mărgăraş, Viorel Săplăcan (Opera Naţională Română Cluj), Valentin Marele, Adrian Mărcan, Mihai Irimia.
  Dirijor: Dorel Munteanu. 
 • în alte distibuţii: Alfredo Pascu, Anda Pop, Liviu Iftene, Eugen Secobeanu, Ioana Mărgărit, Sonia Hazarian.

 

Premiera celor doua opere a avut loc în data de 28 februarie 2009.

Biletele la spectacole se găsesc la sediul Operei Braşov. Program casierie: Luni - Vineri 10 - 17 şi în ziua spectacolului, cu o oră înainte de începere.

 


Etichete:

cultura , opera , Opera Brasov , spectacol , Cavalleria Rusticana , Pietro Mascagni , Paiate , Ruggiero Leoncavallo

Contact

Organizator:

Opera Braşov

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Strada Bisericii Romane Nr. 51, Brasov

0268419380; 0268415990; 0268415991

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe