Adaugă
Publicitate

Ajutor şi FAQ

Ce trebuie să ştiu despre prezentarea unui eveniment?

Află detalii cu privire la adăugarea de evenimente în iubescbrasovul.ro. Îţi recomandăm să citeşti înainte toate punctele din FAQ șă să prezinţi informaţii complete și corecte.

Doar câteva recomandări care nu sunt doar un text gen bla bla bla:

  • dacă ai de prezentat mai multe evenimente nu le prezenta pe toate în aceeași zi, chiar daca este vorba de doar două acțiuni. Intercalează evenimentele tale cu celelalte prezentate în site.
  • un simplu copy-paste nu rezolvă prezentarea textului. Curăță textul de spații și caractere inutile, foloșeste bold și majuscule doar când este cazul (nu este nevoie să țipăm pentru a ne face auziți), utilizează listele, prezintă textul prin paragrafe, adaugă spații între paragrafe  s.a.m.d.
  • îmbunătățește permanent informația indiferent dacă afișul a suferit modificări majore, dacă programul sau prețul unui bilet de intrare se schimbă. Este evenimentul tău,  imaginea și afacerea ta.
  • cu doar două-trei propoziții scurte nu înseamnă că prezinți ceva care să atragă, sau cel puțin să producă un impuls celui care citește prezentara ta. Analizează alte evenimente similare, caută motive și detalii pe care să le expui apoi în cuvinte și imagini.
  • ține cont tot timpul că prezentarea de informații în site este gratuită și că nu ai o obligație față de nimeni să îți prezinți acțiunile în acest site. Dar dacă tot o faci, merită să o faci cu atenție și respect față de ceilalti. Cu siguranță ai să culegi roadele în timp.
  • anunță din timp un eveniment. Dacă modifici un eveniment care a fost adăugat cu sapte zile în urmă, acesta este automat publicat pe prima pagină.
  • dacă întâmpini orice problemă, indiferent că este o eroare ce poate ține de site sau dacă este un lucru pe care nu îl înțelegi, sau poate pur și simplu ne recomanzi ceva, te rugăm să ne contactezi.

Titlul unui articol

Ce trebuie să știu despre titlul unui articol?

Înainte de toate verifică dacă titlul nu există deja la un alt articol (verifică articolele cu titlul similar) sau dacă informația care vrei să o introduci nu se află deja în sistem.
Dacă informația există în site atunci apelează la facilitatea "Îmbunătățește informația" pe care o poți accesa din fiecare pagină a siteului.
Dacă este vorba de un eveniment periodic care se află deja în site (curs, piesă de teatru, film) atunci trebuie doar să editezi data de desfășurare a acestuia.

Câteva sfaturi pentru conceperea unui titlu de articol:

  • un titlul trebuie să fie concis și sugestiv. El trebuie sa reflecte conținutul prezentării, să fie informativ și în acelasi timp atractiv.
  • să nu fie mai lung de 95 de caractere.
  • sunt admise cel mult 10 majuscule în titlu.
  • să nu conțină majuscule decât în cazul unei abrevieri/acronim (nume de instituții, județe sau alte situații speciale). Nu este nevoie să țipăm pentru a ne face auziți.
  • de evitat utilizarea adjectivelor (la comparativ/superlativ), gen: cel mai mare..., super, extraordinar ș.a.m.d.
  • nu îți recomandăm să modifici titlul după publicarea articolului decât dacă sunt greșeli de scriere.
  • nu prezenta în titlu informații cu privire la perioada de desfășurare, exemplu ”în perioada 13-19 noiembrie”, cât timp această informație se află în zona de informații rapide, la dată sau poate chiar în textul de prezentare.

Așa nu:

  • Expozitie de pictura.
  • Festivalul “Teatru de cafenea”

Așa da:

  • Expoziția de pictură ”Culorile toamnei”
  • Festivalul “Teatru de cafenea”, ediția 2016

Data și/sau programul de desfășurare

Informații utile:

  • sunt acceptate doar evenimentele care sunt anunțate cu cel putin 24 ore înainte de ora de începere.
    Recomandăm ca evenimentele să fie anunțate cu cel puțin câteva zile înainte de ora de începere sau chiar câteva luni pentru evenimentelor mari.
  • este indicată utilizarea funcției "+ un nou interval" pentru evenimentele cu program complex.
  • dacă se alege un interval de desfășurare mai mare de 7 zile și programul este diferit în anumite zile (ex. weekend) exista opțiunea de a selecta zilele în care se desfășoară evenimentul. 

Un eveniment poate avea mai multe informații cu privire la data de desfășurare. Cu cât oferi mai multe detalii cu atât este mai util pentru cei care intenționează să participe la acțiunea pe care o prezinți. Ține cont că gestiunea orelor este foarte importanta în activitatea zilnică. 

Câteva exemple de evenimente cu data de desfăsurare simplă sau complexă:

  • ex: spectacol de teatru, concert, party - se desfășoară intr-o singură zi sau ulterior se poate actualiza cu o dată suplimentară.
  • ex: curs, întâlnire a unui club - are loc în fiecare zi de joi și vineri, pe parcursul a trei luni. 
  • ex: festival, targ, competiție sportivă - se întinde pe parcursul a mai multor zile dar cu program diferit în funcție de zi.

Lipsa orei de încheiere (chiar dacă este una aproximativă) atrage semne de întrebare care pot avea ca efect neparticiparea la eveniment a celor interesați. Teoretic nu există o acțiune deschisă publicului care începe la o oră anume și se încheie la o ora necunoscută, cum nu pot exista evenimente care încep la o oră necunoscută.

Categoria aferentă

Analizează și selectează categoria în care se încadrează articolul tău.
Poti alege doar o categorie.
Iti recomandăm să nu modifici aceasta selecție.

Locurile de desfășurare și/sau Organizatorii

  • în funcție de complexitatea evenimentului acesta poate avea unul sau mai multe locuri de desfășurare, unul sau mai mulți organizatori, poți atașa unul sau mai multe locuri/organizatori.
  • trebuie să cauti, rând pe rând, dacă aceste informații sunt introduse în site. Doar dacă locul sau organizatorul căutat nu se află în site atunci poți accesa link-ul ”adaugă un nou loc de desfășurare / adaugă un nou organizator”.
  • prin loc de desfășurare nu înseamnă o adresă ci o entitate care se află la o adresă. Este o firmă, o instituție, o asociație, o... care are o denumire.
  • un eveniment nu are cum să se desfășoare în Brașov ci în locul X din Brașov, care se află deja în site sau pe care trebuie să îl introduci

Dacă entitatea căutată se află deja în sistem, însă informația nu este actualizată sau este incompletă, atunci apelează la funcția ”Îmbunătățește informația” aflată in pagina entității. Nu trebuie să reintroduci o informație care există ci ajunge să o îmbunătătești.

Datele suplimentare de contact

În secțiunea "Contact", din pagina evenimentului, sunt prezentate datele de contact ale organizatorilor și locurilor de desfășurare.
Pe lângă aceste informații poți alege să fie afișate și datele tale de contact, dacă acestea diferă de cele ale organizatorilor. Pentru acest lucru trebuie să bifeazezi "afișează datele personale în zona de contact a evenimentului".

La realizarea unui articol în site automat esti persoana de contact, în secțiunea de contact din articol, indiferent dacă ai bifat sau nu afișarea acestor date. Adresa de e-mail nu este publică.

Totuși, nu este nevoie să repeți datele de contact dacă sunt identice cu ale unui organizator.

 

Costul intrării la un eveniment

Participarea la un eveniment poate să fie gratuită sau presupune achizitionarea unui bilet de intrare cu preț intreg sau diferit în funcție de anumite criterii. Alege din lista forma prețului și mentionează costul intrării la eveniment.

  • intrarea este gratuită - sigur nu este nevoie de explicații suplimentare
  • preț intreg - pentru evenimentele care au un pret de intrare general și/sau defalcat pentru pentru elevi, studenți, pensionari sau grup de persoane
  • stabilește interval de preț - pentru evenimentele care au preturi diferite in functie de locul din sala unde se desfasoara evenimentul sau in functie de perioada de achizitionare a biletului. 

Dacă prețul unui bilet este diferit în funcție de anumite perioade de timp, de posibile facilități oferite la spectacol, de poziția din sală sau de numărul de persoane care formează un grup, îți recomandăm să menționezi aceste informații în textul de prezentarea a evenimentului.
Nu repeta, în textul de prezentare a evenimentului, faptul că ”intrarea este liberă” sau costul unui bilet de intrare atâta timp cât nu furnizezi și alte informații suplimentare care să justifice această repetiție.

Afis, fotografie sau logotip

Pentru evenimente poți atașa un afiș sau o fotografie. Pentru entități (loc de desfășurare sau organizator), pe lângă afiș sau fotografie, poți atașa un logotip.

  • imaginea trebuie să fie de cel puțin 500 de pixeli lățime și înălțime.
  • sunt acceptate doar urmatoarele extensii de fisiere: jpg, gif, png.

Concepere de afiș

Ai posibilitatea de a concepe un afiș în câteva secunde.
Alege o imagine de fundal, culoarea textului și a fundalului transparent și pozitionarea informației pe afiș.
Pentru a avea o imagine cât mai bună asupra afișului trebuie să ai completate câmpurile: titlu, loc de desfățurare ți organizator.

Află care sunt acele situatii extreme care duc la anularea, ștergerea sau modificarea unui articol.

 

Prezentarea text a unui eveniment

Introducere, cuprins și încheiere. Știm aceste trei etape încă din primii ani de școală. Este simplu.
Întocmim o compunere care are la bază evenimentul pe care încercăm să îl făcem cunoscut. Ca și atunci când trebuie să te prezinți unei persoane cu care vrei să interacționezi, când trebuie să prezinți un concept, s.a.m.d., același lucru trebuie să îl faci și când prezinți un eveniment.

În cazul în care nu ai idei pentru prezentarea evenimentului iată câteva întrebări care te pot ajuta să realizezi un text de prezentare:

  • cui se adresează și care este scopul evenimentului?
  • există vreo diverență notabilă între evenimentul tău și altele din aceeași categorie?
  • există un program care trebuie prezentat în detaliu?
  • prețul biletului de intrare trebuie explicat? diferă în funcție de perioada în care este achizitionat, de poziția din sală, de anumite facilități oferite? 
  • care este repertoriul? Cine face parte din distribuție sau cine sunt invitații speciali?
  • există un citat care trebuie menționat?
  • lista întrebărilor poate continua. 

Trebuie să realizezi un material text convingator și atractiv oferind informații utile care să convingă publicul să participe la evenimentul pe care îl prezinți. Încearcă să te pui în locul unui posibil participant la eveniment și să te convingi pe tine cu acest text de prezentare.

Poți atașa materiale video, de pe youtube.com, prin simpla prezentare a unui url în textul de prezentare. Montajul video se atasază automat în pagină, lângă afișul evenimentului.

Nu sunt acceptate prezentarile care sunt formate doar din repetiția unor informații ca: loc de desfășurare, organizator, date de contact și pret sau care sunt axate pe prezentarea de produse și servicii. 

Ciorna și vizualizarea unui articol

Ciorna se salvează automat, în lista de articole aferentă contului tău, atunci când vizualizezi un articol (eveniment sau entitate) sau la utilizarea butonului ”Salvează ca ciornă”
Pot fi două ciorne disponibile in acelasi timp: una pentru articol de tip eveniment si cealalta pentru articol de tip entitate.

Vizualizarea este necesară pentru a face o ultimă verificare a articolului pe care urmezi să îl prezinți. Articolul se poate publica și din pasul de vizualizare. Vizualizarea este prezentă și în faza de modificare a unui articol.

Modificarea unui articol

Un articol se poate modifica oricând, indiferent dacă este un eveniment sau o entitate. Nu îți recomandăm să modifici titlul decât dacă sunt greșeli de scriere, cum nu îți sugerăm să modifici categoria din care face parte articolul.

Dacă modifici un eveniment care a fost adăugat cu sapte zile în urmă, acesta este automat publicat pe prima pagină din site și pe pagină în categoria din care face parte.

Câteva motive pentru a modifica un articol:

  • corectezi textul de prezentare sau îl formatezi (paginezi) textul cât să fie ușor de urmarit. Utilizarea unui text dintr-un comunicat de presă poate arăta foarte dezordonat într-o pagină web, lucru care trebuie corectat.
  • adaugi link către un eventual promo video (de pe youtube.com)
  • completezi informația înainte de eveniment dar și după eveniment cu eventuale concluzii, statistici, păreri ale participanților, etc.
  • adaugi servicii, facilități, program pentru clienti și alte informații utile.

iubescbrasovul.ro poate modifica articolele dacă materialul de prezentate are anumite probleme. Modificarile sunt anunțate în lista de articole a utilizatorului care a introdus articolul. Utilizatorul trebuie sa se conformeze "Termenilor și Condiților" și tuturor materialelor prezentate în secțiunea "Ajutor si FAQ". Vezi secțiunea "Situații extreme" pentru mai multe detalii.

Poți anula un eveniment (acesta nu mai apare listat în calendar și nu mai are afișată data de desfășurare) dacă au aparut schimbări importante care afecteaza desfășurarea acestuia. Trebuie însă să anunți motivul acestei anulări. Acest motiv este afișat în pagina evenimentului.

Îmbunătăţeşte informaţia

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Poţi să îmbunătăteşti un articol dacă informaţia îţi aparţine însă articolul nu este atribuit contului tău (nu îţi apare în lista de articole adăugate). Ne atenţionezi prin campul "Detalii aferente sesizării" şi "Relația ta raportată la articol" urmând ca apoi să îţi atribuim articolul. Trebuie însă să ne contactezi cu o adresa de e-mail oficiala, ex. nume@denumire-entitate.ro, sau adresa de e-mail să fie publică pe siteul oficial al entităţii.

Poţi să îmbunătăţeşti un articol fără a cere să iti fie atribuit, în cazul în care sunt anumite greşeli sau daăa informaţia respectivă pur şi simplu nu este actualizată.

Tot prin acest formular ne poţi sesiza cu privire la anumite nereguli ce ţin de articol.

Situaţii extreme

În completarea celor menţionate în "Situaţii extreme din Termeni şi Condiţii" trebuie să aveţi în vedere faptul că iubescbrasovul.ro poate lua o serie de măsuri precizate mai jos. În funcţie de situaţie utilizatorul este atenţionat prin intermediul mesageriei personale şi prin email sau telefonic. 

Modificarea unui articol se produce dacă:

  • informaţia, parţială sau integrală, dintr-un articol este incompletă sau greşită.
  • conţine elemente vizuale deranjante.

Ştergerea sau anularea unui articol se produce dacă:

  • conţinutul prezintă informaţii ilegale sau informaţii deranjante.
  • informaţia nu este reală.
  • în cazul evenimentelor când prezentarea este superficială spre deloc.

Ştergerea sau blocarea unui cont se întâmplă atunci când utilizatorul: 

  • persistă în a prezenta conţinut greşit sau incomplet şi nu se conformează atenţionărilor din partea iubescbrasovul.ro.
  • prezintă conţinut ilegal sau vizibil deranjant
  • agresează, ameninţă sau calomniază un alt cont din site.
  • face spam prin intermediul mesageriei sau în secţiunea de comentarii din paginile articol.

În funcţie de alte situaţii aceasta informaţie se va actualiza.

Urmează în Braşov 6377