Adaugă
Publicitate

Prezentare

 Asociatia Musashino-Japonia cu sprijinul Primarie Brasov organizeaza festivalul traditional japonez Tanabata-Festivalul stelelor 2010.

Festivalul are loc sambata, 26 iunie a.c., orele 15:00, in curtea interioara a Primarie Brasov. Acest festival traditional japonez se inscrie in nenumaratele sarbatori japoneze ale verii. Poate fi denumit si festivalul romantismului, al tineretii sau al implinirii dorintelor. Are la origine o legenda ce face referire la Steaua Pastorului (Altair) si Steaua Printesei Tesatoare (Vega-cea mai stralucitoare stea din constelatia Lira) asezate de o parte si de alta a Caii Lactee. Stelele personifica doi indragostiti – un tanar pastor si frumoasa tesatoare, despartiti de Raul Ceresc (Calea Lactee) in tot timpul anului. Despartirea este pedeapsa pe care tinerii indragostiti o primesc de la Tatal Ceresc –Ten no Kami pentru ca se lasa in voia iubirii neglijandu-si munca. Suferinta despartirii este cu greu suportata de cei doi si induplecat, Tatal Ceresc le ingaduie o singura intalnire pe an. Astfel, dorinta tinerilor de a fi impreuna este indeplinita. De aici exista credinta ca in seara zilei de 7 iulie se indeplinesc dorintele asa cum li s-a indeplinit celor doi indragostiti din poveste. Obiceiul japonezilor este de a-si scrie dorintele pe fasii de hartie colorata pe care le agata impreuna cu cocori –origami in crengi de bambus. Dorinţete pot fi legate de obţinerea unor rezultate mai bune la muncă şi la învăţătură, dar pot reflecta şi dorinţele asupra propriilor vise sau perspective. Centrul japonez Musashino organizeaza anual acest festival la Brasov. Alaturi de workshop-uri de caligrafie japoneza si de origami, programul cuprinde o sceneta dupa legenda Tanabata in interpretarea elevilor de la Sc. Gen. 11 Brasov, un concurs si dans japonez.


Etichete:

cultura , Asociatia MUSASHINO , Festival , ONG , tanabata

Contact

Organizator:

Asociatia Musashino Japonia

str. Oltet Nr.11, cod postal 500152, Brasov

0268471810


Loc de desfășurare:

b-dul. Eroilor nr. 8

0268 416550; 0268 984

Urmează în Braşov 6381

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe