Adaugă
Publicitate

Prezentare

Juriul 48 Hour Film Project Braşov 2013 a desemnat câştigătorii din acest an ai competiţiei. Din cele opt echipe înscrise la start: End Slate, Filmaddict, Noobz, Peliculoşii, Rogue Initiative, Spontaneous Art Attack, Synopsis şi Viaţa ca-n poveşti!, şase au reuşit să predea filmul complet în termenul de 48 de ore şi astfel au intrat în compeţia pentru Cel mai bun film din Braşov.

Cele trei elemente primite de către concurenţi la startul competiţiei şi incorporate în scurtmetrajele realizate de ei sunt: personaj – Emanoil/Emanuela Burcă, hoţ de buzunare; recuzită – ananas; replică - “Ştiu că ţestoasele se întorc mereu de unde au ieşit din ou.” De asemenea participanţii au tras la sorţi din 14 genuri precum dramă, comedie, wester, horror, gangster, identitate gresită, sci fi dar şi altele, tema filmului lor. Ei au avut la dispoziţie doar 48 de ore să scrie, să filmeze şi să monteze filmul lor.

Juriul 48HFP Braşov 2013 format de către Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Cristi Mărculescu, critic de film şi Alexandra Safriuc, scenarist şi realizatoarea selecţiilor ShortsUP "consideră ca toate cele şase echipe participante, dar şi cele două filme neînscrise în competiţie datorită depăşirii limitei de timp, au raspuns cu fler, elan şi isteţime provocării lansate de 48 HFP. Punctele forte ale proiectului 48 HFP, sunt tocmai spiritul ludic, munca şi comunicarea în echipă, şi pasiunea fără de care acestea nu pot exista. Participanţii ne-au impresionat prin idei foarte bune şi prin modul creativ în care au incorporat constrângerile impuse de regula jocului. Salutăm prezenţa echipelor braşovene şi totodată sugerăm autorităţilor locale o mai mare implicare în acest proiect care aduce un plus de vizibilitate cultură oraşului şi poate oferi o platformă de lansare a talentelor emergente din regiune."

Premiile 48 Hour Film Project Brasov 2013 sunt:
Cea mai bună utilizare a personajului: End Slate, "Tată de familie"
Cea mai bună utilizare a recuzitei: Spontaneous Art Attack, "Ananaşul"
Cea mai bună utilizare a replicii: End Slate, "Tată de familie"
Cea mai bună utilizare a genului: Spontaneous Art Attack team, "Ananaşul"
Cele mai bune costume: Rogue Initiative, "Changes"
Cea mai bună coregrafie: Spontaneous Art Attack team, "Ananaşul"
Cele mai bune efecte speciale: Noobz, "Fleshbacks"
Cel mai bun sunet: Noobz, "Fleshbacks"
Cea mai bună coloană sonoră: Viaţa ca-n Poveşti!, "Conturul"
Cea mai bună imagine: End Slate, "Tată de familie"
Cel mai bun montaj: End Slate, "Tată de familie"
Cel mai bun scenariu: Viaţa ca-n Poveşti!, "Conturul"
Cea mai bună actriţă: Peliculoşii, "Paradisul portofelelor" - Doris Dănăilă
Cel mai bun actor: Peliculoşii, "Paradisul portofelelor" - Bogdan Florea
Erou local: End Slate, "Tată de familie"
Premiul Publicului: End Slate, "Tată de familie"
Cea mai bună regie: End Slate, "Tată de familie"
Runner Up pentru cel mai bun film: Noobz, "Fleshbacks"
Cel mai bun film: End Slate, "Tată de familie"

Misiunea 48 Hour Film Project este de a încuraja dezvoltarea producţiei de film şi a cineaştilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitările legate de o producţie şi ajung să facă filme. Cu toate că limita de timp plasează o restrictie neobişnuită realizatorilor filmului ea este, totodată, eliberatoare deoarce îi încurajează să pună accentul mai mult pe "a face" decât pe "a vorbi".

Filmul câştigător intră în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul "Best 48 Hour Film 2013" şi marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2013 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2014.


Etichete:

film , competitie , Asociatia Kunstadt , Muresenilor 8 , 48 Hour Film Project

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:


Muresenilor 8

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Evenimente conexe

Premiera 48 Hour Film Project Brasov 2013

Urmează în Braşov 6382

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe