Adaugă
Publicitate

- de la 18:00 Program complet

Festival & Târg

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1103 1

Prezentare

Centrul Cultural „Reduta” organizează în perioada 15-17iulie2016,cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”.

Scopul festivalului:

- Promovarea tradițiilor și a creației populare;

- Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național;

- Dezvoltarea relațiilor culturale în scopul promovării identității culturale a comunităților locale în afara granițelor;

- Promovarea turistică a Brașovului și a împrejurimilor.

Festivalul promovează cultura tradițională a țărilor participante, creează o punte de legătură și un schimb cultural între ansamblurile invitate, asigură integrarea culturii tradiționale a poporului nostru în spațiul european, dar și oferă prilejul de a prezenta oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului. Folclorul este cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni, localități.

La cea de-a X-a ediție, au răspuns invitației noastre ansambluri din Ungaria, Polonia, Serbia, România, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Turcia, aceasta din urmă declinând invitația în ultima săptămână, din cauza incidentelor petrecute în țara lor. Și în acest an, festivalul va fi unul itinerant, spectacolele urmând să aibă loc în Făgăraș, chiar începând cu prima zi, vineri 15 iulie de la ora 18:00, în fața Casei de Cultură, apoi, sâmbătă 16 iulie, urmând a avea loc spectacolul de gală în fața publicului brașovean, în Piața Sfatului, de la ora 18:00.
Festivalului nostru i se vor alătura pe aceeași scenă, începând cu ora 15:00, tinerii dansatori sosiți în Brașov la Festivalul Național de Folclor ”Crai Nou” organizat de Palatul Copiilor. Ziua de sâmbătă va deveni astfel un maraton al dansului popular de pe tot cuprinsul României și al popoarele vecine României și din Balcani, o frumoasă Ladă de Zestre pe care o deține această parte a Europei.
Duminică, 17 iulie, invitații noștri vor avea prilejul să viziteze Castelul Bran, unde turiștilor prezenți li se va oferi din partea ansamblurilor un scurt program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă. După ora prânzului, vom vizita Cetatea Râșnov, urmând ca la ora 17.00 să oferim un spectacol pe scena amplasată de Primăria Municipiului Râșnov, în ”Piața Unirii”, implicând astfel nu doar comunitățile locale, ci și turiști români și străini.

La ediția din acest an vor participa: Ansamblul KUD "Vaso Jovanovic" Srebrenica din Bosnia și Hețegovina, Ansamblul ”Agrinio” din Grecia, Ansamblul ”Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes- Békéscsaba” din Ungaria, Ansamblul „Lazar Hrebeljanovic“ din Serbia, Ansamblul „Ziemia Leżajska din Polonia și Ansamblul ”Poienița” al Centrului Cultural Reduta, România.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 5148

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe