Adaugă
Publicitate

Prezentare

Festivalul de artă şi cultură urbană fatzaDa Braşov 16-18 iunie 2012 te invită în Piaţa Sfatului la un weekend prelungit în care îţi facem capul calendar cultural. Ateliere de artă (de la olărit la dans). Muzică (de la jazz la fanfară de hiphop). Animaţie stradală (de la jonglerii cu foc la acrobaţii cu skate-ul). Expoziţii în aer liber ( de la fotografii la graffitti).

Concertele şi proiecţiile de film din cadrul Festivalului se vor desfăşura astfel:

Sambata, 16 iunie 2012

  • ora 18:30 – Special Guest
  • ora 19.30 – Ansamblul de percuţie de la Liceul de Muzică
  • ora 20.30 – Late Summer
  • 0ra 21.30 – Luiza Zan (Asztalos Zsolt percuţie şi Jimmy Cserkesz chitară)

 

Duminica, 17 iunie 2012

  • ora 19.00 – Ritmo del Flamenco – Reka Fodor – voce, Gaspar Almos -chitară, Lucas Molina – percuţie, palmas, dans
  • ora 20.00 – Harmony Group
  • ora 20.30 – Luiza Zan & Snaps Vocal Band
  • ora 21.30 – videoproiecţie film “Australia” (producţie HBO) - prezentarea va fi facută de regizorul Claudiu Mitcu
    “Australia” descrie experienţele echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adapost din Romania şi participarea acesteia la Homeless World Cup Melbourne, în decembrie 2008.

Luni, 18 iunie 2012

  • 21.30 – videoproiecţie film “Circul Vesel” (producţie HBO) prezentarea va fi facută de regizorul Claudiu Mitcu

fatzaDa este un proiect socio-cultural- artistic, generator de evenimente, care are ca scop promovarea moştenirii culturale româneşti, prin încurajarea iniţiativelor care pun în valoare patrimoniul cultural. Aflat la ediţia a patra, Festivalul „fatzaDa” îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor arhitecturale din „cetate”. Festivalul îmbină ca de fiecare dată, arta de galerie cu arta stradală, muzica cu sportul extrem, teatrul cu circul, jocurile cu simţul civic, arhitectura cu simţul practic.

Tema Festivalului este: Relaţia dintre om şi clădire/construcţie, între tradiţie şi realitate.

Festivalul urmăreşte promovarea şi conservarea patrimoniului cultural-arhitectural, prin evenimente publice, arta devenind un mijloc de comunicare şi sensibilizare.

 

Prezentarea initiala

fatzaDa este un proiect socio-cultural- artistic, generator de evenimente, care are ca scop promovarea moştenirii culturale româneşti, prin încurajarea iniţiativelor care pun în valoare patrimoniul cultural.
Aflat la ediţia a patra, Festivalul „fatzaDa” îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor arhitecturale din „cetate”, festivalul va îmbina ca de fiecare dată, arta de galerie cu arta stradală, muzica cu sportul extrem, teatrul cu circul, jocurile cu simţul civic, arhitectura cu simţul practic.

Tema festivalului este: Relaţia dintre om şi clădire/construcţie, între tradiţie şi realitate.

Festivalul urmăreşte promovarea şi conservarea patrimoniului cultural-arhitectural, prin evenimente publice, arta devenind un mijloc de comunicare şi sensibilizare.

Cei care doresc să îşi înscrie proiectul mai au o şansă!
Termenul limită de înscriere s-a prelungit până pe 20 mai.

Pot participa persoane indiferent de zona ţării şi de apartenenţa artistică: artă vizuală, lucrări grafice, video, fotografie, teatru, film, poezie, pictură, muzică, dans sau idei de ateliere şi evenimente.

Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului, www.fatzada.ro, sau la adresa , prin trimiterea unei scurte descrieri a proiectului, în formă scrisă sau vizuală (text, desen, fotografie, link sau video).


Etichete:

cultura , Festival , Piata Sfatului , Depoul de Arta Urbana , fatzada , Asociatia Kunstadt , eveniment cultural

Contact

Organizatori:


Depoul de Arta Urbana

Dan Oprea - 0722285996


Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Evenimente conexe

Basarabia 200

Chick Habit in cadrul evenimentului FatzaDa 2012

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe