Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Casa Baiulescu

accesul este gratuit

0368 412 179

Imbunatățește Sesizează

1753 0

Prezentare

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov vă invită în această luna la următoarele evenimente culturale: 

  • Joi, 07.11.2013, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon: La Maison du bonheur (Franţa, 2006). Un film de Dany Boon. Cu Dany Boon, Michèle Laroque, Daniel Prévost
    Comedie, 100 minute
    Filmul este ecranizarea piesei Viaţa pe un şantier. Charles Boulin este un colector de datorii pentru o companie de credit. Dorind să îşi surprindă soţia, încearcă să cumpere o casă la ţară, dar vila este cumpărată de un coleg de al său. Din acest motiv, Charles fură actele de proprietate, dar o serie de nenorociri se abate asupra lui. Urmare a repetatelor avertismente la muncă, este demis, echipa angajată pentru renovarea clădirii îşiu dovedeşte incompetenţa, transformând casa într-o ruină. El este confruntat cu datorii uriaşe după ce banca refuză să îi acorde un împrumut şi obligat să supravieţuiască făcând diverse munci, să vândă apartamentul fără ca familia să afle, cu speranţa că va îşi va convinge soţia şi fiica să se mute la ţară. Casa fericirii devine treptat o iluzie.
  • Luni, 11.11.2013, Centrul Cultural Maghiar, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17 – Seara filmului maghiar
    Seara filmului maghiar prezintă producţii cinematografice recente ale cineaştilor din Ungaria. Cele mai diverse filme au fost astfel cunoscute: comedii şi drame, producţii proprii şi coproducţii. Astfel se creează un spaţiu de comunicare şi cunoaştere a celuilalt, a trăirilor şi opiniilor sale.
  • Luni, 11.11.2013, Filiala pentru copii şi tineret nr. 6, str. Iuliu Maniu nr. 6, orele 17-18,30 – Expoziţie şi activităţi de creativitate în proiectul Pânze şi puncte al Agenţiei Metropolitane Braşov, cu finanţare AFCN
  • Marţi, 12.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 11 – Atelier de lectură pentru copii din seria Poveşti şi autori cu scriitorul Adrian Lăcătuş, în proiectul Lumi de lectură al Agenţiei Metropolitane Braşov, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov
    Finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiectul a urmărit atragerea copiilor din nouă localităţi ce alcătuiesc Grupul de Acţiune Locală „Ţinutul Bârsei” spre lectură şi bibliotecă, printr-o serie de activităţi interactive şi apelând la experienţa de animatori culturali a patru bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov. De acest proiect au beneficiat copiii din şcolile din localităţile din judeţele Braşov şi Covasna (Crizbav, Dumbrăviţa, Hălchiu, Bod, Feldioara, Hărman, Sânpetru, Vâlcele şi Hăghig).
  • Miercuri, 13.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 10-12 – Atelier de creativitate pentru seniori organizat de Asociaţia Colors Braşov
    Asociaţia Colors Braşov desfăşoară activităţi incluzive de divertisment pentru seniori, oferind alternative acestei categorii de a-şi petrece frumos vârsta, de a se simţi utilă şi preţuită, de a valorifica energia, cunoştinţele şi experienţa acumulate, potenţialul creativ, de a se exprima prin artă.
  • Joi, 14.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.
  • Vineri, 15.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18-20 – Jocuri pentru voluntari susţinute de Asociaţia Colors
    Asociaţia Colors lucrează intens cu tinerii, iniţiind şi organizând numeroase activităţi dedicate. Printre acestea, Jocurile pentru voluntari au fost gândite ca întâlniri periodice de interacţiune, de prezentare a diferite asociaţii, cu preocupările şi proiectele lor, şi de crearea a unui spaţiu de comunicare prin joc.
  • Sâmbătă, 16.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 11-13 – Lansare de carte: Nadia Cella Pop, Punţi spre lumină
    Nadia Cella Pop este o poetă sensibilă, îndrăgostită de litera scrisă, de artă şi de muzică, preţuind prietenia ca valoare supremă între oameni. Volumele tipărite până acum arată aspiraţia poetei spre universalitate, creaţiile ei fiind traduse în cele mai felurite limbi. Astfel poezia devine punte spre lumină, acces spre literatură şi sentiment.
  • Sâmbătă, 16.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 16-22 – Evenimente organizate în cadrul Festivalului Etnovember
    Festivalul Etnovember este organizat de studenţii Facultăţii de Ingineria Lemnului, Universitatea „Transilvania” Braşov, şi este considerat un eveniment de marcă pe agenda culturală a Braşovului. Alături de expoziţii de design şi de mobilier, propuneri creative ale studenţilor cu diverse destinaţii, festivalul include ateliere, concerte, spectacole de dans.
  • Joi, 21.11.2013, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon: Rien à déclarer (coproducţie franco-belgiană, 2010). Un film de Dany Boon. Cu Benoît Poelvoorde, Dany Boon, Julie Bernard
    Comedie, 108 minute
    Francofob din tată în fiu şi vameş belgian zelos, Ruben Vandevoorde (Benoît Poelvoorde) învaţă cu disperare Actul unic european (1986), care instituia libera circulaţie a mărfurilor peste frontierele dintre ţările şi popoarele europene, punând capăt formalităţilor vamale. În 1993, Tratatul de la Maastricht închidea birourile de control, iar vameşii belgieni şi omologii lor francezi aflau de dispariţia iminentă a vămilor fixe de pe graniţă. În ciuda francofobiei lui, Ruben este forţat să colaboreze cu partenerul său francez, Mathias, la inaugurarea primei brigăzi vamale mobile franco-belgiene. Relaţiile personale complică cooperarea profesională.
  • Marţi, 26.11.2013, Centrul Cultural Englez, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17 – Seara filmului englez: The Words (Hoţul de cuvinte) (SUA, 2012). Regia: Brian Klugman, Lee Sternthal. Distribuţia: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde.
    Dramă, 102 minute
    Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?
    Mai multe detalii pe www.cinemagia.ro
  • Joi, 28.11.2013, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.

Etichete:

cultura , film , Casa Baiulescu , biblioteca , voluntariat , Biblioteca Judeteana , seara de carte

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6378

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe