Adaugă
Publicitate

Prezentare

Comunitatea „Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” organizează la „Casa Junilor” un atelier de confecționat broșe cu buburuze, joi, 19 iulie, între orele 11.00 si 13.00.
Atelierul nostru este o provocare și o invitație de vacanță pentru copii dar nu numai, de a descoperi cusăturile pe etamină.

Peste tot în lume, oamenii se întorc spre valorile tradiţionale care pot să fie adaptate la necesitățile actuale. Astfel, putem să folosim cusăturile – un meșteșug care reînvie – pentru a decora obiecte de uz zilnic sau a realiza accesorii și astfel, avându-le în preajmă, învățăm să le cunoaștem și să le îndrăgim.

Atelierul se adresează tuturor doritorilor cu vârsta de peste 8 ani, în limita locurilor disponibile.

Taxa de participare: 20 lei, include toate materialele și accesoriile necesare realizării broșei, inclusiv modelul de cusut, în format tipărit.
___________________________________________
✒️INSCRIERI: telefonic, la 0741705382 (Antonela) sau prin mesaj cu titlul „Atelier buburuză” pe adresa , care să conțină numele dumneavoastră și numărul de telefon. Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Vă așteptăm cu bucurie!

⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘
Delicată și jucăușă, buburuza este recunoscută ca un simbol aducător de noroc. Farmecul buburuzei este dat de coloritul său viu. Semnificația ei este legată de funcții mitologice, de apariția primăverii și a renașterii pământului, deci bogăție și fertilitate. Este reprezentarea zoomorfă a Soarelui.
În folclorul românesc buburuza are un mare rol în magia premaritală. Dacă o gărgăriță se așază pe o fata tânară, nemăritată, aceasta se va căsători în locul unde va zbura simpatica insectă, după ce fata îi va fredona binecunoscutele versuri:
„Buburuză, ruză,
Unde vei zbura,
Acolo mă voi mărita.”
(www.universdecopil.ro)

Contact

Organizator:

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi

Brașov, str. Munteniei, nr. 12, cod postal 500209

0741705382


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6386

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe