Adaugă
Publicitate

Prezentare

Scheiul a fost un important centru de iconari in Transilvania secolului XIX si in prima jumatate a celui urmator. Icoanele lucrate aici au un specific local ca desen, compozitie, culoare.

Va invitam sa descoperiti Icoana pictata pe dosul sticlei, in tehnica traditionala a vechilor iconari, sa aflati mai multe despre icoana scheiana si sa deprindeti mestesugul, in cadrul atelierului de iniţiere în pictura icoanei pe sticlă.

Vom picta Icoana "Maica Domnului îndurerată"(detaliu) - Centrul iconografic din Scheii Brasovului. Vom invata sa scoatem izvodul, sa trasam desenul pe sticla si sa pictam apoi, in culori amestecate cu emulsie de ou, inobiland la final cu foita metalica aurie.

Vom inrama lucrarea intr-o rama de lemn si o veti putea aseza apoi acasa, pe peretele dinspre Rasarit. Obiectele create in cadrul atelierului vor aduce un plus ambiantei caminului dumneavoastra sau se pot transforma intr-un cadou original pentru cineva drag.

Atelierul este susţinut artistele Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia.

Atelierul se adreseaza adultilor si copiilor peste 12 ani
Taxa participare: 55 lei (sunt incluse materialele si uneltele necesare)

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi o confirmare fermă cu titlul "Inscriere atelier icoana "pe email , care să conţină şi datele dumneavoastră de contact.

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6378

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe