Adaugă
Publicitate

Prezentare

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei Filiala Brasov "Virgil Onitiu"

cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, în concordanta cu principiile si metoda cercetasesca.

Cercetasii activeaza in domeniile

  • explorare si descoperire: se urmareste dezvoltarea orizontului copiilor si tinerilor, descoperirea oamenilor si a lumii.
  • îmbunatatirea calitatii vietii: protejarea mediului inconjurator, combaterea alcolismului, tabagismului si a drogurilor.
  • democratie: practicarea experientelor democratiei.
  • cultura: cunoasterea culturii nationale si a altor grupuri etnice sau nationale.
  • solidaritate: demonstrarea solidaritatii fata de oamenii defavorizati.
  • progres si activitati sociale: experienta de munca, campanii de informare, proiecte comunitare.

Primele patrule de cercetasi din au aparut in Brasov in 1911, la Gimnaziul „ Andrei Saguna”, suspendandu-si activitatea in 1937.
La initiativa unor fosti cercetasi, renaste in 1994 sub denumirea de Centrul Local „Virgil Onitiu” Brasov, nume care provine de la directorul Gimnaziului, din perioada infiintarii primelor patrule, director care a sprijinit introducerea cercetasiei in comunitate.
In prezent Filiala Brasov numara cca 60 de membri activi si 15 angajati, implicandu-se in comunitatea locala prin numeroase activitati de dezvoltare personala, sociale, de ecologizare si de informare desfasurate in parteneriat cu alte ONG-uri si institutii locale. Anual cercetasii brasoveni organizeaza pentru elevii de gimnaziu concursul „Descopera Brasovul”, care urmareste evidentierea locatiilor mai putin cunoscute din oras.
Filiala desfasoara proiecte pentru diverse categorii sociale dezavantajate, precum:
1. International Award in Penitenciar - proiect prin care inca din 2006, contribuim la reintegrarea sociala a minorilor si tinerilor privati de libertate;
2. Tineri pentru o lume mai buna - proiect cofinantat din F.S.E. cu peste 900.000 euro, care contribuie la dezvoltarea economiei sociale si care sprijina peste 5.500 de copii si tineri defavorizati si peste 500 de specialisti in incluziune si in economie sociala; de asemenea, proiectul asigura sustenabilitatea filialei prin intermediul "Taberei pentru copii si tineri Zarnesti", construita in cadrul acestui proiect.

Alte informatii gasiti pe site-ul organizatiei.


Etichete:

educatie , ONG , asociatie , ecologie , Cercetasii Romaniei

Contact

Adresă

Str. Sitei nr.67, cod postal 500074, Brasov

www.cercetasibrasov.ro

0368409004

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe