Adaugă
Publicitate

intre 19:00 si 20:30 Program complet

Teatru

Teatrul Particular Braşov

Teatrul Particular Braşov

40 lei; student 15 lei; elev 15 lei

Imbunatățește Sesizează

4355 5

Prezentare


Femeile din viata lui Dostoievski!

Un one woman show cu Dorina Roman.
Adaptare liberă de Alina Hiristea după opera și corespondența lui Dostoievski, Amintiri de Anna Dostoievskaia și Viața intimă a lui Dostoievski de T. Enko.
Regia Alina Hiristea.

Rezervari 0799 977 357
Pret bilet 40 lei/ 15 lei pentru elevi si studenti

Parerea spectatorului
la finalul spectacolului "Femeile din viata lui Dostoievski"

" Toată lumea știe că a existat un Dostoievski.

Nu chiar toți știu că a fost un mare scriitor, că a fost rus și că-l mai chema și Fiodor Mihailovici.

Ceva mai puțini știu că a avut o viață agitată, continuată întîmplător din fața plutonului de execuție.

Doar cîțiva știu că a fost un pătimaș, cu bune și cu rele, care a avut o nesecată nevoie de a oferi și de a primi, în egală măsură, iubirea.

Cei mai puțini știu că, printre toate aventurile acestui spirit celest, au existat trei femei care i-au fost muze, iubite, cazne și uneori blesteme, dar fără de care Dostoievski n-ar fi fost cel care ne-a rămas.

Cei care vor să afle toate astea, să le vadă și să le trăiască, simțindu-și propriul suflet contopit cu al lui Dostoievski, o pot face la teatrul din Brașov. Nu la teatrul cel mare și sclipitor, cu zecile lui de meseriași, ci undeva în piața ce poartă numele unui alt mare spirit al culturii, într-un loc tupilat printre istorii, care ascunde o inimă mare... o inimă care și-a lăsat incandescența să se reverse asupra celor care o cred, asupra celor care vor să se lase seduși, măcar pentru o clipă din eternitatea lor, de transcenderea limitelor vieții cotidiene.

Iată de ce vă spun că Dostoievski continuă să trăiască la Brașov... și nu tot timpul, doar de vreo două - trei ori pe an și doar vre-o oră și jumătate, în cîte-o seară de joi. Oricine dorește îi poate cuprinde viața, patimile, visele și dezamăgirile, le poate cunoaște pe cele care i le-au inspirat și se poate lăsa copleșit de trăirile celei care le dă viață."

Serban Pretor


Parerea spectatorului


"La vârsta de 13 ani l-am descoperit pe Dostoievski și, deși părea ciudat la acea vreme, îmi plăceau scrierile lui. Nu știam prea multe despre viața personală (lucru tabu la acea vreme) și aveam întrebări.
Cunoașteți expresia ”A fi o muscă pe perete”?!
În această seară am încercat acest sentiment. ”Paralizată” de emoție, am pătruns în intimitatea odăii lui Dostoievski, am asistat la scene și discuții intime cu și despre femeile din viața lui, am descoperit aspecte care i-au influențat viața și scrierile.
Una câte una, ”femeile” din viața lui Dostoievski au pătruns în încăpere, fiecare cu personalitatea sa, fiecare cu povestea sa. Emoții puternice ne-au cuprins și au persistat pe tot parcursul serii, timp în care Dorina Roman, ”one woman show” a intrat în pielea fiecărui personaj cu atâta naturalețe încât ne-a vrăjit. Nu a fost ”teatru”, a fost ”viață”, au fost trăiri adevărate trimise din Univers, transpuse, tălmăcite, tâlcuite prin Dorina Roman, ”mediumul” care reușește să preia și să redea simțirile personajelor cu care intră în contact. De această dată cu ajutorul tinerei și talentatei regizoare Alina Hiristea, care a știut să scoată în evidență trăsăturile femeilor din viața marelui scriitor și să le suprapună cu cele ale minunatei Dorina Roman. Un scenariu complex, o compilație a unor opere de mare succes, condensate cu mare dibăcie într-un singur și complex text.
Un succes extrardinar al actriței, al echipei, al Teatrului Particular Brașov.
Un spectacol interactiv intens, emoționant, captivant!
Felicitări tuturor!"
Viviana Costan Moiseanu

Contact

Organizator:

Teatrul Particular Braşov

Brașov, str. Piata Enescu nr.2

0799.977.357


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Piata Enescu nr.2

0799.977.357

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe