Adaugă
Publicitate

- de la 18:00 Program complet

Festival

Biserica Neagra

Biserica Evanghelică C.A.

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1735 3

Prezentare

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Musica Coronensis se va desfăşura la Braşov între 27 septembrie şi 2 octombrie 2016. Organizat de Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov, Ambasada Germaniei la Bucureşti, Primăria Municipiului Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, festivalul are ca scop promovarea muzicii braşovene şi a artiştilor locali.

Ediţia din acest an a Festivalului are ca temă întoarcerea acasă - printre invitați numărându-se mulți studenți brașoveni, care au studiat sau mai studiază în mari centre muzicale europene. Concertul inaugural va coincide cu închiderea Stagiunii de orgă de la Biserica Neagră. În acest concert - unde vor putea fi ascultate toate cele 4 orgi ale Bisericii Negre, se va interpreta în primă audiție absolută lucrarea "Mysterium tremens et fascinans" a compozitorului Gabriel Mălăncioiu. În acest an vor avea loc zilnic 2 concerte - unul la ora 17.00, într-un loc și cu un repertoriu mai convențional și unul la ora 20.00, într-un loc nou, care să atragă publicul tânăr. Ziua de miercuri propune un recital de Lied susținut de artista Teodora Gheorghiu, recunoscută pentru abilitatea ei tehnică și timbrul deosebit. Miercuri seara sub titlul "I´m gonna sing" la biserica Bartolomeu vor cânta ansamblul vocal Anatoly și Corul de tineret al Bisericii Neagre. Joi seara va avea loc un recital de songs/chansons la etajul 8 al Hotelului Aro, vineri va fi seara de Jazz la Festival ´39 și sâmbătă seara un duel Baroc-Rock la Bastionul Graft. În concertele de la ora 17.00 vor fi momente de muzică de cameră în diverse distribuții, care vor prezenta și lucrări brașovene uitate. Printre lucrări enumerăm marșuri dedicate regelui Carol, primarului interbelic brașovean sau sonate de pian ale unui copil minune din sec. al XIX-lea. Ziua de vineri 30.9. va propune o dezbatere la Aula Universității cu titlul "O carieră în muzica clasică ?".

Duminică, în ultima zi, vor avea loc două concerte, un duo de flaut și pian la ora 12.00 la Centrul Multicultural al Universității și concertul final al Festivalului, la Biserica Neagră, la ora 17.00 cu Corul Bach, Teodora Gheorghiu, Kamerata Kronstadt și soliști ai Operei brașovene.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele festivalului.

Detalii despre concerte se găsesc pe pagina oficială a festivalului: www.musica.coronensis.ro, iar caietul festivalului va fi distribuit gratuit la fiecare eveniment programat.

Organizatori: Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov, Ambasada Germaniei la Bucureşti, Primăria Municipiului Braşov, Fundaţia Forum ARTE

Parteneri: Forumul Democrat al Germanilor din Brașov, Universitatea “Transilvania” Braşov, Facultatea de Muzică, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea”, Consiliul Județean Brașov, Hotel Aro Palace, Festival ’39, Florăria Rose Type

Sponsori: Schaeffler România, Selgros Cash&Carry România, BIT Software

Proiect finantat din bugetul si cu ajutorul Primariei Municipiului Brasov.

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe