Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Studio „Tango Nada Mas” Braşov vă invită, ȋn perioada 31 iulie – 3 august, la cea de-a 7-a ediţie a festivalului anual de tango argentinian „Transylvania Tango Fest” (TTF), sub motto-ul „TanGo – Energy in Motion”.

Tangoul argentinian este deja prezent ȋn România de 10 ani, iar Braşovul a fost gazda primului festival internaţional de tango in 2008, organizat de fondatoarea Tango Braşov by Studioului „Tango Nada Mas”, Doina Enache.

Anul acesta maeştri invitaţi ai TTF sunt: Ronen Khayat & Maya Schwartz (Tel Aviv, Israel) şi Rodrigo Fonti & Solange Chapperon (Buenos Aires, Argentina).

Din programul evenimentului:

  • 8 workshopuri de tango pentru toate nivelurile de participanţi (ȋncepatori, intermediari, intermediari - avansaţi)
  • 3 workshopuri de meditaţie activă
  • 3 Guerilla Milonga – tango ȋn aer liber – concept introdus ȋn România tot de Studio „Tango Nada Mas” Braşov ȋn 2009
  • 3 Milonga (petrecere cu muzică de tango) la Casa Venus, Sala Crystal, Braşov
  • Show al maeştrilor invitaţi ȋn cadrul Milonga de sâmbătă seara
  • 6 tango-DJ români recunoscuţi atât ȋn ţară, cât şi peste hotare

Toate workshopurile se vor desfăşura la Pro Dance Studio, Clădirea Carpatex – strada Nicolae Titulescu nr.2, Braşov.

Câteva cuvinte despre maeştri:

Rodrigo Fonti şi Solange Chapperon
Rodrigo este un dansator de tango tânăr, creativ, amuzant şi pasionat, născut in sudul Argentinei, cu experienţă atât ȋn stilul milonguero, cât şi ȋn dansul contemporan. Solange, de asemenea, a studiat tangoul şi dansul contemporan axându-se mult pe cunoşterea corporală ca suport al acestor exprimări artistice.
Împreuna, Rodrigo şi Solange pun ȋn valoare tangoul in toată lumea, combinând ȋntr-o expresie superbă a dansului clasicul şi contamporanul. Ei fac parte din proiectul KAMBRAS – unde Solange este chiar co-fondator – companie de dans şi teatru.
Rodrigo şi Solange sunt pentru a doua oară prezenţi la TTF, prima participare – cea de anul trecut – având un impact foarte mare şi placut asupra dansatorilor de tango din România.
Video:

Ronen Khayat şi Maya Schwartz
Ronen revine ȋn 2007 la Tel Aviv din NYC, unde a combinat timp de 7 ani tangoul de scenă si predarea orelor de tango argentinia. În Tel Aviv a deschis şcoala „Dance Tel Aviv”, iar căutările legate de o parteneră ȋn dans l-au condus la Maya. Ea este o dansatoare profesionistă cu experienţă ȋn balet clasic şi modern, astfel că abilităţile ȋn tango argentinian au fost evidenţiate rapid.
Împreună, Ronen şi Maya sunt recunoscuţi ca dansatori dinamici, eneganţi si foarte muzicali, iar stilul lor de predare este foarte clar, precis şi totodată plin de emoţie.
Ronen şi Maya sunt deja obişuiţi ai TTF, anul acesta fiind cea ce-a 5-a lor participare. În fiecare an sunt asteptaţi cu emoţie si mare drag.
Video:

Despre Studio „Tango Nada Mas” (STNM) Braşov (www.tangobrasov.ro)

Festivalul internaţional anual de tango argentinian din Transilvania a fost gândit ca proiect independent, prima ediţie având loc în august 2008 la Braşov. Scopul acestui eveniment îl reprezintă susţinerea, dezvoltarea şi promovarea comunităţii de tango din Braşov şi din România, indiferent de apartenenţa la diferitele şcoli din ţară.

Proiectele inaugurate de Doina Enache - profesor fondator STNM - în oraşul de la poalele Tâmpei, s-au născut din dorinţa de a împărtăşi experienţa tangoului, prin organizarea festivalului, prin organizarea de lecţii, practici şi seminare în colaborare cu profesori de pe scena internaţională a tangoului şi din România.
Vă invităm, aşadar, cu drag alături de noi la Transylvania Tango Fest 2014, pentru a simţi energia de a exista din perspectiva dansului!


Etichete:

Festival , Tango , tango argentinian , Casa Venus , Pro Dance Studio

Contact

Organizator:

Tango Brasov

0729123555


Loc de desfășurare:

Str. Nicolae Titulescu, nr. 2, Braşov

0756053557, 0752212728

Str. 13 Decembrie, nr. 17, Braşov, 500199

0268475582, 0728289819, 0728289821

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe