Adaugă
Publicitate

Prezentare

În perioada 10-12 februarie între orele 15:00-19:00 cetățenii orașului Brașov au posibilitatea să cunoască 43 ONG-uri active din județ, la Târgul de ONG-uri „Cetățean activ în comunitate” care se organizează la Coresi Shopping Resort, Str. Zaharia Stancu nr. 1, Braşov.

Organizatorul acestui eveniment este Asociația Sprijin și Dezvoltare din Brasov care dorește ca prin acest eveniment să crească vizibilitatea sectorului ONG și conștientizarea la nivelul întregii comunități Brașovene asupra rolului și a impactului organizațiilor neguvernamentale în comunitate.


Târgul se va desfășura în perioada 10-12 februarie 2016, în fiecare zi între orele 15:00-19:00 la Coresi Shopping Resort, Str. Zaharia Stancu nr. 1, Braşov.

La acest eveniment vor participa un număr de 43 ONG-uri din Brașov, care își vor prezenta standurile conform unui program zilnic prestabilit. Fiecare ONG va participa în cadrul evenimentului o zi, astfel încât vizitatorii vor avea posibilitatea de a întâlni organizații noi și de a cunoaște noi situații și cazuri din comunitatea brașoveană.

În cadrul Târgului de ONG-uri, fiecare organizație va avea un stand de prezentare.

Pe întreaga durată a evenimentului, vizitatorii târgului vor putea cunoaște organizațiile cu activitățile lor dar vor avea și posibilitatea de a învăța despre termeni precum: implicare civică și drepturile omului, xenofobie, rasism, toleranță și înțelegere multiculturală, efecte negative ale violenței împotriva femeilor, și altele.

Cetățenii care vor participa, vor conștientiza importanța susținerii și dezvoltării organizațiilor neguvernamentale cu ajutorul poveștilor beneficiarilor și a activităților practice pregătite de reprezentanții ONG. De asemenea, cetățenii care participă la eveniment, vor avea posibilitatea de a se înscrie ca voluntar pentru o zi în cadrul organizațiilor prezente la târg.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului "Dezvoltarea capacităţii organizaţionale a ONG-urilor”, Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea Capacității ONG-urilor. Rețele și Coaliții / Subcomponenta 5.2 Sprijin pentru initiațive care contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru ONG-uri în România și creșterea reprezentării sectorului neguvernamental.


Proiectul „Dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor”, promotor Asociația
Sprijin și Dezvoltare din Brașov, își propune să răspundă la nevoia grupului țintă: necesitatea creșterii vizibilității activităților ONG și a dezvoltării capacității de atragere de fonduri pentru tot sectorul neguvernamental. Scopul proiectului este dezvoltarea calității sistemelor de susţinere a activităţilor din cadrul ONG-urilor din județul Brașov și dezvoltarea capacității organizaționale a acestora.


Misiunea Asociației Sprijin și Dezvoltare din Brașov este de a contribui la dezvoltarea
durabilă și îmbunătățirea calității vieții în România, prin intermediul următoarele grupuri țintă: copii, tineri, adulți.

Pentru informații suplimentare despre eveniment, vă rugăm să accesați pagina de web a proiectului www.dcong-asd.ro secțiunea „Stiri”.


Pentru mai multe informații cu privire la proiect accesați:
https://sprijinsidezvoltare.wordpress.com/category/proiect-dezvoltarea-capacitatiiorganizationale-a-ong-urilor/
sau
https://www.facebook.com/SprijinSiDezvoltare

Persoană de contact: Sorina Carmen Văcariu, Manager proiect

Telefon: 0751120655

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Pentru informații cu privire la Fondul ONG în România accesați www.fondong.fdsc.ro.

Contact

Organizator:

Asociatia Sprijin si Dezvoltare

Brasov, str. Victor Babes, Nr. 36, Camera 10, Et. 1, cod postal 500073


Contactează realizatorul articolului

Ana Cune

0748972201

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Zaharia Stancu, nr. 1

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe