Adaugă
Publicitate

Prezentare

Expoziția „Andrisantul cunoscut. Corespondențe”, organizată de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, mai precis de Cristina Vasilică, repune în atenția publicului importanța epistolelor și a comunicării prin scrisorile redactate de mână.
Pentru acest eveniment, am trimis special invitații pe Facebook, E-mail, Skype, Viber, WhatsApp ș.c.l. :)

Dacă pe 4 mai, la ora 15.00, veți fi în holul de la etajul I din sediul central al Bibliotecii Județene, nu veți vedea emoticoane și gif-uri, dar veți vedea coli de scris cu antet, fițuici, bilețele, cărți poștale ilustrate, foi îngălbenite și casante; nu veți vedea nici cine-știe-ce fonturi moderne, serifate sau nu, dar veți vedea o paletă întreagă de tipuri de scris, ascendente sau descendente, cu litere mici și înghesuite ori mari și spațiate, ascuțite, rotunjite, cursive, ordonate sau dezordonate, cu înflorituri sau linii drepte, trasate cu cerneală albastră, neagră, violet + restul spectrului CMYK.

Citind textele scrisorilor, veți auzi vocea lui Caragiale, a lui Liviu Rebreanu, Brătianu, Slavici, Gafencu, Iorga, Vaida-Voevod, Constantin Stere, Goga, Alexandru Averescu (dacă le auziți pe toate simultan, ceva nu e-n regulă.)
Din păcate, scrisorile originale se vor afla în vitrine, deci simțul olfactiv va rămâne nesatisfăcut.

Şi ca să vă conving definitiv, veți observa în corespondențele scriitorilor, poeților, oamenilor politici din galeria noastră o atenție specială acordată exprimării îngrijite, clare, fluide, expresive și politicoase, din care nu lipsesc cuvintele de legătură, semnele diacritice sau majusculele de la începutul fiecărei propoziții noi.

Contact

Organizator:

Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe