Adaugă
Publicitate

Prezentare

Plânsul copiilor şi crizele de furie sunt două teme care pun la încercare de multe ori răbdarea și înțelegerea părinților. Aparent fără motiv uneori cei mici plâng în hohote și nimic nu mai pare să le fie pe plac. Altă dată se “miorlăie” într-un fel greu de acceptat sau se tăvălesc pe jos și nervii ne sunt intinși la maxim. Iar țipetele și amenințările noastre nu par nici să ajungă cu adevărat la cei mici, nici să aibă vreun efect de durată.

Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe datorită unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniță) sau mai mari (cand tatăl pleacă în delegație pentru mai multe zile). Iar când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăznăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket pentru că nu le mai cumpărăm încă o înghețată. Iar noi rămânem debusolați și nu înțelegem de ce copiii par nerecunoscători.

În această conferință care are la bază filosofia Parenting by Connection, aflăm care este punctul de vedere neuroştiinţific despre aceste comportamente, informații care ne vor fi de mare folos în ascultarea lacrimilor și crizelor de furie ale copiilor noștri. Vom povesti despre cum ascultăm lacrimile și crizele de furie și despre cum limitele puse într-un mod cald și blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute. 

Subiecte abordate:

  • Marele Plâns și Limitele
  • Plânsul şi crizele de furie: ce ne spune neuroştiinţa despre ele? Scurtă descriere a mecanismului plânsului 
  • Anatomia creierului legată de emoții
  • Cum vindecă lacrimile stresul emoțional acumulat în corp, care, dacă nu este eliberat printr-un mecanism fizic (râs, plâns, tremurat, oftat, criză), somatizează în boli
  • Miorlăielile: cum le transformăm într-un plâns bun sau într-un râs binefăcător
  • Cum reacționăm la crizele de furie de acasă, de la grădi, de la şcoală, din supermarket
  • Trei situaţii dificil de acceptat pentru adulţi atunci când copiii plâng aparent fără motiv: după momentele de conectare, în situațiile de tranziție și broken cookie
  • Cum punem limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni și (uneori) să coopereze.

Trainer: “Sunt Otilia Mantelers, mamă a trei copii frumoşi şi plini de joacă. Şi sunt şi trainer de parenting, pasionată de Playful Parenting şi rivalităţile între fraţi. Şi spre tot ce ţine de emoţiile copiilor şi ale noastre, părinţilor. Ca părinte am o cutiuţă magică de baghete fermecate pe care le scot în funcţie de moment: empatia, mângâierea, pictura, dansul şi… Playful Parenting!””

Detalii conferinţă

Se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice, psihologilor
Cadrele didactice de la creșă, grădiniță și școala generală beneficiază de 30% reducere! Suportul de curs, apa sunt incluse în preţ.

Înscrierile se fac DOAR aici: http://www.academiaheidi.ro/inscrie-te/formular-de-inscriere-cu-plata/

Data limită pentru înscrierile on-line: 6 mai 2015

Vă așteptăm cu drag!

Echipa Academia Heidi
http://www.academiaheidi.ro/

Contact

Organizator:

Academia Heidi

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe